GÜNDEM

Kanal İstanbul duyulmadan önce bambaşkaymış! Çiğdem Toker çaprıcı rakamı paylaştı

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, 'Kanal İstanbul sahası mülkiyet yapısı' başlıklı yazısında projeye ilişkin detaylar paylaştı. Toker proje için yapılan hazırlık,çalışma ve ödemeler olduğuna da dikkat çekti.

Kanal İstanbul duyulmadan önce bambaşkaymış! Çiğdem Toker çaprıcı rakamı paylaştı

Ülkenin en önemli sorununun Kanal İstanbul'un yapılmasıymış gibi bir siyasi toplumsal atmosferin döngüsüne girdiğimizi söyleyen Sözcü yazarı Çiğdem Toker, bu iş için epeyi hazırlıklar, çalışmalar ve ödemeler yapıldığını ifade etti ve bakanlıklarla görüşülerek hazırlanmış kamu verilerine dayalı mülkiyet, ulaşım analizlerinin bulunduğunu ifade etti.

Analizlerin bir kısmının resmiyeti bulunan sunumlarda hazır hale getirildiğini belirten Toker, madde madde bazı bilgileri paylaştı.

Toker, kanal güzergahı boyunca 7 adet geçişin planlandığını ve yeni gelişmelerden en çok etkilenecek iki ilçenin Arnavutköy ve Başakşehir olduğunu ifade ederek, raporda, gayrimenkullerin parasal değeri ve ekonomik hacimlerindeki artışa yer verildiğini belirtti ve şöyle yazdı:

Şu rakam çarpıcı: Havalimanı ve Kanal İstanbul duyulmadan önce metrekare başına 10-15 TL olan arazi bedeli üç aylık dilimler halinde 260-300 TL'ye ulaşmış

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar