ANALİZ

Kanal D Ana Haber'in başına kim geçiyor?

Yeni yayın dönemi başladığında Kanal D'nin ana haber büleni çok tanıdık bir isme emanet olacak. İşte o isim...

Kanal D Ana Haber'in başına kim geçiyor?

GAZETECİLER.COM 
Bülent TELLAN - ÖZEL ANALİZ

Mehmet Ali Birand'ın ölümü, Ali Kırca'nın ekranlardan uzağa savrulması, Uğur Dündar'ın merkez medyadan uzaklaştırılması...

Bu üç ismin gidişi ile medyada Anchorman dönemi kelimenin tam anlamı ile sona ermişti.

Onların gidişi ile ekranları az bilinen, karizması ile dikkat çekmeyen, izleyiciyi ekran başına sabitleyemeyen haber sunucuları dönemi başlamıştı.

Hakkını yemeyelim, Ece Üner ve Nazlı Çelik gibi habercilik içinden gelen kadın sunucuların izleyiciyi ekran karşısına bağladığı bir gerçek.

Ece Üner hamile olduğu muhtemeldir ki yeni yayın döneminde ekranlarda daha az görülecek...

Nazlı Çelik ise hem olay yerinden bildirmesi ile hem de  haber sunumu ile ekranlarda kalıcılığını ispatladı.

Ancak bir isim var ki, tüm televizyon kanalları Ana Haber bültenlerini o ismi geçmek için güçlendirmek zorunda kalıyorlar.
Yeni kuşaktan bir isim... Ama Birand'ların, Kırca'ların, Dündar'ların tarzında bir anchorman. Kimden söz ettiğimizi anladınız şüphesiz: Fatih Portakal...

Kendine bir tarz oluşturdu... Bunu ekrana yansıttı ve izleyicisinden karşılığını da aldı.

Bir diğer benzer isim de ATV'nin deneyimli ekran yüzü Cem Öğretir elbette. Yıllarını medyaya vakfetmiş bir isim Öğretir... 8 yıllık muhabirlik ve prodüktörlük...  1997 yılından bu yana çalıştığı kanalların ekran yüzü oldu. 7 yıldır kesintisiz olarak  ATV Ana Haber koltuğunda.

Şimdi tüm kanallar hummalı bir çalışmanın içinde: Ana Haber bültenine bir anchorman bulmak...

TRT bile aynı şeyi yapıyor...  Açık konuşalım, Ana Haber'i yılların spikeri Zafer Kiraz'dan alıp  Erhan Çeliik'e emanet etmenin tek açıklaması FOX TV'nin Ana Haber'inin karışında kendini gösterebilme çabasıdır.

Şimdi sırada diğer kanallar var.

GAZETECİLER.COM olarak ilk ipucunu da biz verelim okurlarımıza ve diğer medya sitelerine...

Yeni yayın dönemi başladığında Kanal D'nin ana haber büleni çok tanıdık bir isme emanet olacak. Doğan Grubunun ağır toplarından biri, yaptığı programlar ile kardeş kanalın en çok izlenen ismi, Birand'ın, hatta bir dönem Cüneyt Özdemir'in oturduğu o koltuğa oturacak... Yıllar önce yaptığı işi yapmaya başlayacak yeniden.

Lafı uzatmayalım... O isim Ahmet Hakan'dan başkası değil.

Halen Bodrum'da tatilde olan Ahmet Hakan'ın Kanal D'nin yöneticileri tarafından arandığı, Ana Haber Bülteni teklifine olur dediğini de yazalım.

Kısa süre sonra Kanal D ana haberin yeni anchormani için tanıtım filmi çekimleri yapılacağını da söyleyelim.

Ha bir de not...  Ana Haber için Anchorman arayışında olan tek kanal Kanal D değil. Sırada Show TV de var... Kısa süre sonra Show TV'nin durumu kesinleşince onu da buradan yazacağız... Bizi izlemeye devam edin.

ÇOK OKUNANLAR