DİZİ DÜNYASI

‘Kalk Gidelim Hatıra Ormanı’na 2 bin fidan

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı’na başvuran yapım şirketi Staff Film'in Muğla'da il müdürlüğünün tahsis ettiği ‘Kalk Gidelim Hatıra Ormanı’na 2 bin fidan diktiğini belirtti.

‘Kalk Gidelim Hatıra Ormanı’na 2 bin fidan

Ali Eyüboğlu, TRT 1 ekranında 100 bölümü geride bırakan üç sezonda üç senarist ve dört yönetmen değiştiren ‘Kalk Gidelim’in Muğla’da bir ‘Hatıra Ormanı’ olduğunu açıkladı. Eyüboğlu, "Muğla’da projenin bir hatıra ormanı olması için Tarım ve Orman Bakanlığı’na başvuran yapım şirketi Staff Film, il müdürlüğünün tahsis ettiği ‘Kalk Gidelim Hatıra Ormanı’na 2 bin fidan dikti. " dedi.

‘KALK GİDELİM’ İÇİN İKİ BİN FİDAN

Ufuk Özkan, Mehtap Bayri, Ayça Varlıer, Erkan Sever ve Aslı Omağ’ın başrollerini paylaştığı ‘Kalk Gidelim’ dizisi, TRT 1 ekranında 100 bölümü geride bıraktı. Çoğu projenin değil sezon sonunu getirmeyi, 1-2 ay bile tutunamadığı ekranlarda üç yıl önemli bir başarı. Üç sezonda dizi üç senarist, dört yönetmen değiştirdi.
‘Kalk Gidelim’in 101’inci bölümünde yönetmen koltuğuna Muğla’da en çok dizi çeken isim oturdu. Mustafa Şevki Doğan, ‘Baba Ocağı’, ‘Düriye’nin Güğümleri’, ‘Güzel Köylü’ ve ‘Hanım Köylü’den sonra Muğla’da başlayıp devam eden ‘Kalk Gidelim’in yeni yönetmeni oldu. Yapımın senaristi ilk sezon, Mustafa Şevki Doğan’ın yıllarca birlikte çalıştığı Baykut Badem’di. Doğan’ın çekmeye başladığı diziyi, “Dalya” dedikten sonra yeniden Baykut Badem yazmaya başladı. Projenin oyuncu kadrosuna Arzu Oş katıldı.
Diziyi sevenlerin çekim yapılan yerleri sıkça ziyaret ettiği ‘Kalk Gidelim’in Muğla’da bir de ‘Hatıra Ormanı’ oldu.
Muğla’da projenin bir hatıra ormanı olması için Tarım ve Orman Bakanlığı’na başvuran yapım şirketi Staff Film, il müdürlüğünün tahsis ettiği ‘Kalk Gidelim Hatıra Ormanı’na 2 bin fidan dikti.
Yapımcı Eyüp Üstün, şimdiye kadar projede emeği geçen her birey adına bir fidan diktiklerini söyledi. Oyuncu menajeri ve ‘Kalk Gidelim’in iletişim danışmanı Buket Kahraman, “Çaycımızdan ışıkçılarımıza, İstanbul’daki stüdyolarda diziye emeği geçenlere, kamera arkasındaki emekçilerden ‘Kalk Gidelim’in oyuncularına herkesin adına birer fidan diktik ve adlarını hatıra ormanındaki plakete yazdık” dedi. Proje koordinatörü Burçin Yatağan ise şunları söyledi:
“Üç yıldır Muğla’nın iç turizmine katkı sağlayan bir diziyiz. 2 bin fidanlık hatıra ormanıyla Muğla’nın yeşilliğine yeşillik katmak bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi oldu.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar