GÜNDEM

Kadri Gürsel: 'Alnımız da aktır başımızda diktir'

"Adalet Nöbeti"nin bu haftaki basın açıklamasına tahliye olan Cumhuriyet gazetesi yazarı Kadri Gürsel katıldı.

Kadri Gürsel: 'Alnımız da aktır başımızda diktir'


Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatlarına destek olmak için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda avukatlar tarafından başlatılan "Adalet Nöbeti"nin bu haftaki basın açıklamasına tahliye olan yazar Kadri Gürsel katıldı. 

Cumhuriyet Gazetesi'nin yazar, yönetici ve avukatlarına yönelik davada tutuklanan gazetenin avukatlarının serbest bırakılması için Mart ayında başlatılan “Adalet nöbetiö 26'ncı haftasında da devam etti. Adalet Nöbetine CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Barış Yarkadaş da katıldı. 

“ÇÜRÜMEDİĞİMİZİN KANITI OLARAK BURADAYIM… ASIL ÇÜRÜYENLER…"

Bu haftaki açıklamada Pazartesi görülen duruşmada tahliye olan yazar Kadri Gürsel konuştu. Gürsel şunları söyledi; 

“Attığımız başlıklar, yazdığımız haberler, yaptığımız gazetecilikten dolayı bize duydukları nefretin diliyle konuşanlar biz cumhuriyet tutuklularının cezaevinde çürüdüklerini yazıp söylüyorlardı. Ben bugün karşınızda, ne aklımızın ne ruhumuzun ne kalbimizin ne de bedenimizin çürümediğinin kanıtı olarak bulunuyorum. Bizler çürümedik. Alnımız da aktır başımızda diktir. Bu arada Türkiye'de çürümüş birçok şey vardır. En başta da bizim hapiste çürüdüğümüzü söyleyenlerdir. Ayrıca soylu, yüce kavramlar adına dikilen binaların içinde oynanan oyunlarda çürümüştür. Bu oyunların parçası olarak yazılan iddianameler de tarafımızdan çürütülmüştür. Cumhuriyetçileri içeri tıkan iradenin bu oyundan umduğu fayda miadını doldurmuştur. Hükmünü icra ettiyse etmiştir. Bundan sonra yargılananla yargılayanın yer değiştirdiği görülecektir. Dolayısıyla benim buradan cumhuriyetçileri içeriye tıkan iradeye mesajım şudur; vakit varken geride bıraktığımız dört arkadaşımızı lütfen serbest bırakın. Sizin menfaatinizin icabıdır. Vicdan, akıl icabıdır aynı zamanda ama, ben menfaatinize seslenmek istiyorum, sizin siyasi menfaatinizin icabıdır öncelikle"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar