GÜNDEM

Kadir Şeker'in avukatı konuştu, Murat Çelik köşesine taşıdı

Posta gazetesi yazarı Murat Çelik, Kadir Şeker davasına ilişkin son gelişmeleri aktardı.

Kadir Şeker'in avukatı konuştu, Murat Çelik köşesine taşıdı

Türkiye’nin dikkat kesildiği Kadir Şeker davasında yeni bir gelişme yaşandı. Kadir'in avukatı istinafa başvurarak beraat talebinde bulundu. Gelişmeyi ve avukatın sözlerini köşesine taşıyan Posta gazetesi yazarı Murat Çelik de son detayları paylaştı.

Çelik'in yazısına göre avukat, Kadir Şeker’in olayda meşru müdafaada bulunduğunu belirtiyor ve gerekli raporlarla birlikte müvekkilinin beraatini talep ediyor. 

İşte avukatın ifadeleri:

Türkiye, Kadir Şeker ismini Şubat ayında, Konya'da ölümle sonuçlanan olayla duydu. Şeker, kendi ifadesiyle, tanımadığı bir erkeğin, tartıştığı kadına şiddet uyguladığını görünce, kadını korumak için yanlarına gitmişti. Özgür Duran adlı kişi kendisine müdahale eden Şeker'e saldırmış, boğuşma sırasında yere düştüklerinde de Şeker'in cebinden çıkardığı bıçağın kalbine saplanması sonucu hayatını kaybetmişti.

Şeker'in avukatı konuştu:

“Olay meşru müdafaadır. Mahkeme meşru müdafaayı kabul etmeyecek olsa bile meşru müdafaanın sınırlarının aşılması maddesinden Kadir Şeker’in beraatine karar vermelidir. TCK’nın ilgili (25 ve 27/2) maddelerinden Konya Bölge Adliyesi’ne istinaf dilekçemizi önceki gün (11.11.2020) sunduk ve şimdi duruşma tarihi bekliyoruz.” Açıklama, Kadir Şeker’in avukatı Emrah Daylan’dan geldi.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar