GÜNDEM

Kadınlara Özel Ödemeler Yapılacak! Kadınlara Emekli Yada Çalışan Kadınlara Maaş Ödenecek

Kadınlara özel emekli olan kadınlar veya hala çalışmaya devam eden kadınlar için ödemeler yapılacak.

Kadınlara Özel Ödemeler Yapılacak! Kadınlara Emekli Yada Çalışan Kadınlara Maaş Ödenecek

SGK tarafından 4A SSK sigortalı ya da 4B bağ kur sigortası bulunan kadınlar fark etmeksizin SGK tarafından ödemeler yapılacak belirtildi. Bu ödemeler için kadınların belirlenen koşullara uyması gerekiyor. SGK maaş ödenecek bu kadınların Emekli ya da çalışıyor olması fark etmeden eşini kaybetmiş kadınlara ya da annesi veya babası hayatta olmayan kadınlara bu ödemelerin yapılacağını açıkladı. Bu ödemeli kadınlara 3 maaş şeklinde döneceği belirtildi. Bu koşulları sağlayan her kadın için SGK bu ödemeleri yapacağını belirtti. Kadınların bu koşulları sağladığı takdirde başvurularını yaparak bu maaşlardan faydalanabilme fırsatı bulabilecektir.

SGK tarafından yapılan bu yeni açıklama resmi haber olup vatandaşlara duyuruldu. Sabah vatandaşları duyurulan bu maaş haberi ile birlikte kadınlar bu ödemelerden nasıl faydalanabileceğini araştırmaya başladı.Kadınların 4A SSK veya 4B bağ kur sigortalı olmaları fark etmeksizin emekli olmaları ya da hala devlet memuru olarak çalışmaya devam etmeleri halinde sağlanan koşullar ile bu ödemelerden faydalanabilecektir. SGK tarafından açıklanan bu özel koşulları sağlayan her kadın için bu ödemeler yapılacaktır. Kadınların eşlerini kaybetmiş olması ya da devlet memuru veya emekli olan bu kadınların anne ile babasına kaybetmiş olması halinde bu maaşlardan faydalanabilmesi sağlanacaktır.

SGK Kimlere Maaş Verecek? Bu Maaş Ne Kadar?

SGK tarafından açıklanan bu maaş ödeneği ile birlikte kadınlar bu maaştan nasıl faydalanabileceğini ve bu maaşın ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. SGK’nın emekli veya hala çalışan devlet memuru kadınlara yakınlarını veya eşini kaybeden kadınlara bu maaş ödemelerinin yapılacağını açıkladı. SGK yaptığı bu maaş ödemelerinde kadınların kaybettiği yakınların her birinin farklı Sigortalardan faydalanmış olması gerekmektedir. Bu koşulları sağlayan kadınları bu ödemeler yapılacaktır. Eşi vefat etmiş bir kadının eşi bağ kur emeklisi ise kendisinin SK emeklisi olmazsa halinde veya bunun benzeri farklı sigorta kurumundan faydalanması durumunda bu ödemenin kadınlara yapılacağı belirtildi. SGK tarafından en önemli özel şartın bu olduğu açıklandı.

Kadınların bu özel koşulları sağlamasıyla SGK tarafından 3 maaş alması sağlanacaktır. Bu 3 maaş için kadınların kaybettiği yakınlarının her birinin farklı sigorta kurumundan yararlanması gerekmektedir. Kadınlar herhangi bir sigorta kurumunda emekli olması ya da çalışan devlet memuru olması fark etmeksizin bu koşulları sağladığı takdirde SKG tarafından ödeyeceği açıklanan bu maaşlardan yararlanabilme fırsatı bulacaktır. Bu koşulları sağlayan her kadına başvuru yapmaları halinde bu ödemeler yapılacaktır. Yapılan bu açıklamalar resmi sayfalar üzerinden açıklanmıştır. Merak edilen detaylar bu resmin sayfalar üzerinden araştırılarak bulunabilecektir.Kadınlar bu maaş İçin nereden ve basıl başvuru yapılması gerektiğini merak edip araştırmaya başladı.

Bu Ödenecek Maaşlar İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

SGK tarafından kadınlara ödenecek bu maaşlar açıklandığı zamandan itibaren merak edilmeye başlandı. Kadınların nereye başvurması gerektiği merak konusu oldu. SGK’nın açıkladığı koşulları uyan kadınların bu maaş ödemelerinden faydalanabileceği belirtildi. Kadınların bu ödemeyi alması için gerekli yerlere başvurularını yapmaları halinde maaşlarını alabilecekleri açıklandı. Eşini kaybetmiş ya da annesi ile babası hayatta olmayan kadınlar için ödenecek bu maaşların kadınların SGK ya dilekçeyle başvurmaları halinde ödenmeye başlanacak açıklandı. Bu koşulları sağlayan kadınların Yazılı dilekçeyle SGK’ya başvurularını bildirmeleri halinde en kısa süre içerisinde ödemelerini alacaktır. Ayrıca SGK bu ödemelerin kadınlar için yapıldığını belirtirken erkekleri de kapsayacak buna benzer ödemeler yapıldığını açıkladı

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar