GÜNDEM

Kadınlara Aylık 13 Bin TL'lik Ödeme! Geçinmekte Zorlanan ve Güvencesi Olmayana Nakit Yardım Veriliyor

Kadınlar, devletin sağladığı nakit yardımlardan anlık olarak faydalanabilir. 13 bin TL'ye varan aylık destek ödemesi almak isterseniz bu şartları karşılamanız istenecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gelir durumu iyi olmayan kadınlara desteğini sürdürüyor.

Kadınlara Aylık 13 Bin TL'lik Ödeme! Geçinmekte Zorlanan ve Güvencesi Olmayana Nakit Yardım Veriliyor

Devlet, kadınlar için de önemli sosyal destek imkanı sağlamaktadır. Özellikle de nakit ödeme konusunda büyük bir çalışma mevcut. Peki kadınlar, aylık olarak kaç TL ödeme alabilir? Eğer sizler de şartları karşılıyorsanız bu ödemeden faydalanabileceksiniz.

13 Bin TL'ye Kadar Ödenecek!

Aylık 13 bin TL'ye kadar ödeme yapılacak kadınlar için dul veya yetim şartı aranıyor. %75'lik hisseye göre yapılacak en yüksek ödemenin 13 bin TL olduğu vurgulandı. Öte yandan kadınlara verilebilecek en düşük yardım parası ise 1430 TL'dir. 2023 yılı itibarıyla güncel olarak rakamlar bu şekilde.

Dul Yetim Maaşı Kimlere Verilir?

Eşini kaybeden kadınlar, anne veya babasını kaybetmiş kadınlar dul yetim maaşı alabilmektedir. Ailesinde vefat eden ebeveynlerinin emeklilik durumlarına göre veya eşinin emeklilik durumu ile birlikte sigorta prim vaziyeti ile birlikte ne kadar ödeme alacağı belirlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu doğrultuda kadınlara nakit yardım olarak çeşitli avantajlar sunuyor. Geçimini sağlama konusunda sorun yaşayan olan kadınlar için bu ödemeler yapılmakta.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar