MEDYA KÖŞESİ

Kabak yine Müge Anlı'nın başına patladı! Oray Eğin yazdı

Habertürk yazarı Oray Eğin günlerdir gündemde olan Palu ailesi skandalında kendisini şaşırtmayan bir sonucun ortaya çıktığını söyledi.

Kabak yine Müge Anlı'nın başına patladı! Oray Eğin yazdı

Palu skandalından benim anladığım

Palu ailesi hakkındaki detaylara sahip değilim, bir şekilde kendimi korumayı başarabildim. Etrafımdan bu ailenin sapkınlıklarını duymaya ve birçok tanıdığımın da ekrana kilitlenmeye başladığını gördükçe ilk tepkim “Yakında yasaklanır” oldu. Türkiye yine beni şaşırtmadı, ne de olsa aile sırlarını halının altına süpürmek geleneğimiz. Ancak halı da giderek kabarıyor.

İşin ironik tarafı kabağın yine Müge Anlı’nın başına patlaması. Herkes onu cinayet çözen bir “adalet ana” olarak tanıyor ama yakın zamana kadar adı magazinle özdeşti; cinayet çözme işlerine biraz da mecburen bulaştı. Başarıyla sürdürdüğü magazin gazeteciliği o zaman tepki toplamaya başlamış, RTÜK magazin programlarını hedefe koymuştu.Benim bile bir aralar her sabah erkenden uyanmama neden olan, Müge Anlı’nın Şenay Düdek’le sunduğu “Dobra Dobra” böyle bir sürece kurban gidince Anlı mecburen ekranda var olabilmek için yeni bir arayışa girdi, ortaya Türkiye’nin yüzleşmeye hazır olmadığı tuhaflıkların döküldüğü bu format çıktı.

Müge Anlı belli ki benim asla bilemeyeceğim bir şekilde Türkiye’yi tanıyor.Dahası ne yapsa tutuyor, çünkü ülkenin ana damarlarına hakim. Öte yandan, belki de haddinden fazla tanıyor ve belli ki dönem dönem kendini ebeveyn yerine konan devlet tarafından hizaya getirilmesi gerekiyor. Kurulduğu günden itibaren kendisini ahlak bekçisi addeden RTÜK bu görevi üstlenmekten son derece hoşnut.

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar