GÜNDEM

İzmir'i vuran deprem sonrası Ersoy Dede'den bazı sorular

Star yazarı Ersoy Dede, İzmir depremine ilişkin bazı sorular sordu.

İzmir'i vuran deprem sonrası Ersoy Dede'den bazı sorular

Bugünkü köşesinde "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012-2018 yılları faaliyet raporları incelendiğinde yerel yönetimin kentsel dönüşüm planlaması olmadığı görülüyor" diyen Star gazetesi yazarı Ersoy Dede "Doğanlar ile Rıza bey apartmanlarına, İlçe Belediyesi’nin Deprem Etüt Merkezi tarafından 2012 ve 2018’de ‘çürük’ raporu verildiğine" dikkat eçkerek bazı sorular sordu:

"Her iki binanın da riskli ve tehlikeli olduğu belediye tarafından kayıt altına alınmış yani.. Peki neden tahliye edilmemiş?...

Bir soru daha.. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kentsel Dönüşüm Hedefleri’ Nelerdir? Cevabı da belgelerde arayalım dilerseniz.. 2019-2024 Stratejik Planında şöyle yazıyor; “…toplam 8029 konut/işyeri kentsel dönüşüm alanında uzlaşmanın tamamlanması hedeflenmektedir…” Yani riskli yapıların kentsel dönüşümüne başlanmadığı gibi henüz uzlaşmaya dair bir adım bile atılmamış.. Bu arada bir bilgi daha.. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2012 yılında Bakanlar Kurulundan kentsel dönüşüm onayı alarak, kentsel dönüşümü kendi bünyesinde gerçekleştirmek istemiş.. Burada, 35 bin konut dönüşümü planlanmış.. Bunun da sadece bin tanesi gerçekleşmiş. 5 bin kadarı halen ihale aşamasında. Demek ki, 2019-2024 planlamasının tamamının gerçekleşmesi 30 yılı geçecek..

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar