GÜNDEM

İzin yok reddedildi! Taksim’den sonra şimdi de Sultanahmet ve Eminönü Meydanları...

Habertürk yazarı Murat Bardakçı, Taksim’den sonra Sultanahmet ve Eminönü Meydanları'nın da belediye etkinliklerine kapatıldığını duyurdu.

İzin yok reddedildi! Taksim’den sonra şimdi de Sultanahmet ve Eminönü Meydanları...

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Taksim Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu geçici sergi platformunu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın “Dijital Gösterim Merkezi” çadırını geçen ay kaldırtmıştı. Bu kez 4 Numaralı Kurul Sultanahmet ile Eminönü Meydanları’nı koruma altına alan bir karar verdi. Murat Bardakçı, detayları okuyucularına aktardı.

Taksim’den sonra Sultanahmet ve Eminönü Meydanları da belediye etkinliklerine kapatıldı

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Taksim Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu geçici sergi platformunu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın “Dijital Gösterim Merkezi” çadırını geçen ay kaldırtmasının ardından bu defa da 4 numaralı kurul Sultanahmet ile Eminönü Meydanları’nı koruma altına alan bir karar verdi ve Fatih Belediyesi’nin bu meydanlara geçici stantlar ile etkinlik sahneleri kurma talebini geri çevirdi.

Fatih Belediye Başkanlığı Kültür İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz 19 Şubat’ta kurula başvurmuş ve 15 Mart’ta başlayıp bir ay boyunca devam edecek olan “Zanaat 2020” etkinliği münasebeti ile Sultanahmet ve Eminönü Meydanları’nda 400 metrekarelik stantlar ve bir adet de etkinlik sahnesi kurabilme izni talep etmişti.

Kurul, 26 Şubat’ta yaptığı toplantıda Fatih Belediyesi’nin hazırladığı projeyi sözkonusu meydanlardaki tescilli anıt eserlerin görünürlüğünü engelleyeceği ve bu meydanlardaki kültür varlıklarına yaya erişimini kısıtlayacağı gerekçesi ile reddetti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar