GÜNDEM

İYİ Partili Cihan Paçacı'dan Nagehan Alçı'ya HDP açıklaması

HDP ile iletişim kurdukları iddia edilen İYİ Parti'den bir açıklama daha geldi. İYİ Partili Cihan Paçacı, Nagehan Alçı'ya konuştu ve Iğdır ittifakını hatırlattı.

İYİ Partili Cihan Paçacı'dan Nagehan Alçı'ya HDP açıklaması

Meral Akşener ve Sırrı Süreyya Önder arasındaki polemikle alevlenen HDP ile ittifak ve görüşme konusunda İYİ Parti'den bir açıklama daha geldi. 

Cihan Paçacı, Nagehan Alçı'ya konuya ilişkin konuştu. 

İYİ Parti 31 Mart seçimleri öncesi fikir alışverişinde bulunmak ve işbirliği istemek için HDP’ye gitti mi?

Sırrı Süreyya Önder’in ortaya attığı bu iddiayı İYİ Parti kanadı çok sert bir şekilde yalanlıyor. Peki böyle bir şey söz konusu değilse Önder neden bu açıklamayı yaptı? Nereden çıktı bu polemik?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’yı aradım. Bu iddiaya karşı bana somut bir şey söyledi:

“Nagehan Hanım bizim partimizin herhangi bir yöneticisinin, milletvekilinin, Merkez Yürütme Kurulu üyesinin HDP ile böyle bir görüşme gerçekleştirmiş olma ihtimali söz konusu olamaz.”

“Nasıl bu kadar eminsiniz? Parti içinde bunu konuştunuz mu, bir araştırma yaptınız mı?” diye sorunca, “Hayır buna gerek bile yok, üzerinde durmadık, ciddiye almadık. Çok somut bir şey hatırlatayım size” dedi.

Ve şöyle devam etti:

“31 Mart seçimleri öncesi biz HDP’ye gitmiş olsaydık Iğdır’da HDP’ye karşı Cumhur İttifakı’nın adayını destekler miydik?”

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar