GÜNDEM

İtalya'da ChatGpt Yasaklandı! Yapay Zeka Kanunlara Aykırı Hareket mi Ediyor?

İtalya'da ChatGPT'ye erişimin yasaklanması büyük ses getirdi. Yapay zeka için öyle iddialar ortaya atıldı ki duyunca şaşıracaksınız. İtalya'da yasaklanmasıyla birlikte diğer ülkelerde nasıl bir adım atılacak merak konusu haline geldi.

İtalya'da ChatGpt Yasaklandı! Yapay Zeka Kanunlara Aykırı Hareket mi Ediyor?

Son zamanların çok konuşulan yapay zeka uygulaması ChatGpt'nin yasaklandığı ortaya çıktı. Programın İtalya'da yasaklandığı ve gerekli şartları karşıladığı takdirde kullanıma açılabileceği belirtildi. Geçici yasağın perde arkasındaki nedenler sıralandı. Garantör kurumdan gelen açıklamayı sizlerle paylaşacağız.

ChatGpt Neden Yasaklandı?

ChatGpt'nin yasaklanmasındaki temel nedenlerden birisi 13 yaş üstüne hizmet vereceğini belirtmesine rağmen site üzerinde herhangi bir filtre uygulanmaması. Bu durum yasaklamaların önünü açtı.

Verilen Tamamı Doğru Değil!

ChatGPT'nin yasaklanmasındaki bir diğer neden ise ’Yapılan kontrollerde de kanıtlandığı üzere, ChatGPT tarafından sağlanan bilgiler her zaman gerçek verilerle örtüşmemekte ve bu nedenle kişisel verilerin yanlış işlenmesine yol açmaktadır’’ açıklaması ile belirtildi. Bu durumda verilerin işlenmesindeki sorun nedeniyle İtalya'da ChatGPT'ye erişim sağlanamıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar