MEDYA KÖŞESİ

İstiklal yazarı Zeki Özdemir FOX TV'yi yerden yere vurdu

İstiklal gazetesi yazarı Zeki Özdemir, Fatih Portakal'ın istifası ile medya gündeminden düşmeyen FOX TV hakkında öyle bir yazı kaleme aldı ki...

İstiklal yazarı Zeki Özdemir FOX TV'yi yerden yere vurdu

FOX TV, Fatih Portakal'ın istifasının ardından yeni sezona başladı. Yayın politikası ve yaptığı yayınlarla gündemde sürekli yer alan FOX TV, birçok eleştiri ile de karşı karşıya. 

Son olarak İstiklal gazetesi yazarı Zeki Özdemir, bugünkü yazısında FOX TV'yi yerden yere vurdu. 

İşte o yazı:

Türkiye'de Fox, 2007 yılında TGRT'nin yayın hakkını satın alan Avustralyalı Yahudi iş adamı ve şirketlerinin merkezi ABD'de olan, Fox Corporation'un sahibi Rupert Murdoch tarafından kuruldu. Fox Türkiye'de 2007 yılında yayın hayatına başladı. Rupert Murdoch Fox Corporation şirketini 2017 yılında, 52 milyar dolar karşılığında ABD'li The Walt Disney Company şirketine sattı.

Tabi bu arada Türkiye'deki Fox'un patronu da değişmiş oldu. Fox'un dünyada yayın politikalarına baktığımızda yılda ortalama 10 binlerce İslam ve Müslümanlar karşıtı, ırkçı ve düşmanca haber, makale ve yayınlar yaptığını; yayın, program ve haberlerinde algı operasyonları amacıyla ortalama 2800 civarında İslami terör ifadesini kullandığını görebilir ve tespit edebiliriz.

Fox'un Türkiye'deki eğlence alanındaki yayınlarına baktığımızda yarışma programlarında, eğlence ve şirinlik adı altında, erkekleri kadın kılığına soktuğunu, komik ve acziyet içinde göstererek itibarsızlaştırdığını; dizi sektöründe ise yalan, ikiyüzlülük, gıybet, entrika, hilelerle acımasızca rakibini alt etmenin, insanlara hakaret ve aşağılamanın iyi ve gerekli olduğu, bir erkek veya kadının birden fazla kadın ya da erkeği aynı anda idare etmesinin marifet gösterildiği, adeta zinanın ve gayri meşru ilişkilerin normal olduğu, adeta şöhret ve saygınlığın bir parçasıymış gibi sunulduğunu görebiliyoruz.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum