TV HABER

İşte Küçükkaya İmamoğlu görüşmesinin detayları! TRT'de anlattı

CHP Adayı Ekrem İmamoğlu, TRT Haber'de soruları cevapladı. Millet iradesine herkesin saygı duyması gerektiğini söyleyen İmamoğlu, İsmail Küçükkaya ile görüşmesinin detaylarını anlattı.

İşte Küçükkaya İmamoğlu görüşmesinin detayları! TRT'de anlattı

TRT ekranlarında Fatih Er ve Şebnem Bursalı'nın sorularını cevaplayan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya ile ortak yayın öncesinde yaptığı görüşme ile ilgili detaylar verdi. 

İmamoğlu, Küçükkaya'nın kendisine soruları önceden vermediğini söylerken görüşmenin 20-25 dakika sürdüğünü söyledi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

Gizli bir görüşme değildi yapılan. Görüşme 15-20 dakika sürdü ama ben 2-3 dakika anca konuşmuşumdur; çünkü o beni ziyaret ettiğinde ağzımda nefesimle ilgili bir buhar alıyorum. Arada bir konuşmaydı, otelde bir sunumum vardı. 

Bakın önce bir şey söyleyeyim. Müsamerede başarılı olamayan yaramaz çocuk gibi bu süreci analiz edenlere ben gülüyorum. 

Bu konuyu dile getiren ve bu buluşmayı sağlayan bizim talebimizdir. 31 Mart seçimlerden iki ay önce talep eden, ısrar eden biziz. Ne konuşacağız ki meydanlarda konuşuyoruz diyerek bu talebimizi hafife alan tavırlarla reddedildik. Sonrasında da bu hukuksuz ortamdan sonra da ısrarla dile getiren birisiyim. Konuşalım, bunu konuşursak millet rahatlar ferahlar diyen benim. Bu süreç makul görüldü Sayın Yıldırım tarafından. Ben sadece teşekkür ettim.

Sayın Yıldırım sonra açıklama yapmaya başladı. Ben "Sayın Dündar'ı istiyorum" dedi. Sordular bana "hay hay" dedim. Peşinden geldiler görüşme yapmak için... Sayın Altay bana "kimi düşünürsün" diye sordu. Dedim ki birincisi bu işe vesile olan ve gündeme getiren Didem Hanım. Bence o olmalı. Hem iki erkek siyasetçinin olduğu yerde bir kadının olması olaya bir başka boyut katar. Bence öyle olmalı zira isim vermeyeceğim ama getirdiği üç isimden birisi de oydu. Açık ve net ikisi orada. Geri dönüş yaptılar geri dönüşten sonra bana Sayın Yıldırım'ın Didem Hanım'ı istemediğini söylediler. Liste ona sorulmamış ama Didem Hanım olmaz, şu 6-7 isimden, Mahir Bey Engin Bey'e söylüyor, hangi isim olursa. Ben de kendisi karar versin istedim. Peşinden İsmail Bey açıklamasını da kendisi yapıyor. Ben hiç karışmadım. Yine bana soruyorlar, yav hangisi olursa. Hatta "kim olursa olsun vız gelir tırıs gider" diyen de kendisi. Sonra da İsmail Bey ismi belirleniyor.

"Benim onunla konuşmam 2-3 dakika"

İsmail Bey beni daha doğrusu danışmanı aradı. Dedi ki "Ekrem Bey sizi ziyaret etmek istiyorum, bir kaç dakika görüşünüzü almak istiyorum sonra da Binali Bey'e gideceğim". "Hay hay buyurun" gelin dedim. Taksim'de bir otelde görüştük. Benim o gün proje tanıtımım vardı, otele geldi konuştuk. Benim onunla konuşmam 2-3 dakika ve bir talebim olup olmadığını sordu. Talebim yok dedim.

Programda sorulan sorular

Sorular konusunda istediğiniz soruları sorabilirsiniz dedim. Eğer bu konuda Sayın Yıldırım'ın bir talebi olursa bize iletirsiniz dedim ve uğurladık. 

Hatta danışmanım, ilk soruyu Yıldırım'a sorarsınız deyince olay çıkardı. Orada da tarafsız duyma kaygısını hissettim kendisinde. Arkadaşlara bu konuda İsmail Bey'in karar vermesi gerektiğini söyledim.

Binali Bey'in bu konudaki tarzı... Bence başarısız oldu münazarada iyi temsil edemedi, iyi aktaramadı hatta iftiralarda bulundu. Bu başarısızlığını kapatmak için gündem oluşturuyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar