GÜNDEM

İşte çalışmadan SGK primlerini ödemenin yolu açıldı! Bu sefer SSK ve Bağ-Kurlular emekliliğin tadını çıkaracak!

İşe gitmeden veya çalışmadan emekli nasıl olunur? SGK'dan emekli olmak için çalışmak şart mı? Sigorta primlerinizi ödemenin birden fazla yolu bulunuyor. SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olmak istiyorsanız işte bazı emeklilik yöntemlerini paylaştık.

İşte çalışmadan SGK primlerini ödemenin yolu açıldı! Bu sefer SSK ve Bağ-Kurlular emekliliğin tadını çıkaracak!

Herhangi bir işte çalışmadan SGK primlerinizin ödenmesini istiyorsanız bu yönetm tam da size göre. SGK bünyesinden emekli olmak ve düzenli olarak emekli maaşı almak için bazı şartları karşılamanız gerektiğini biliyorsunuz. Bu şartlar arasında sigorta primi, sigortalı çalışma süresi ve SGK kayıt tarihi gibi detaylar bulunmaktadır. Haliyle emekli olmayı planlıyorsanız sizler de bunu değerlendirmelisiniz.

İşe Gitmeden Emeklilik Mümkün mü?

Belirli sigorta priminiz hali hazırda zaten ödenmiş ise işe gitmeden emeklilik için işlemleri başlatabiliyorsunuz. Ancak burada borçlanma devreye giriyor. Sigorta prim borçlanması için ödeme yaparak prim sayınızı artırabiliyorsunuz.

İsteğe Bağlı Emeklilik Ödemesi Yapabilirsiniz!

En düşük sigorta primi 1261 olan vatandaşların borçlanma ile emekli olabilmelerinin yanı sıra isteğe bağlı da emekli olabilecekleri belirtiliyor. Dolayısıyla aylık belirli bir sigorta ödemesiyle bunu sağlamak mümkün. Her yıl artan asgari ücretle beraber prim ücretlerinde de artış yaşandığının altını çizelim. Birçok vatandaş, bu yöntemi kullanarak işe gitmeden emeklilik için düzenli ödeme yapmaktadır. 2023 yılında da isteğe bağlı sigorta yöntemi aktif olarak kullanılıyor. SGK'nın sağladığı diğer seçenekleri de gözden geçirmek için SGK binasına giderek görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar