GÜNCEL

İstanbul Sinema Müzesi'nde Yılmaz Güney neden yok?

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Türk sinema tarihinin bir özeti olarak tasarlanan İstanbul Sinema Müzesi’nde Türk sinemasının tartışmasız en önemli sanatçılarından Yılmaz Güney’e yer verilmemesinden utanç duyduğunu belirtti.

İstanbul Sinema Müzesi'nde Yılmaz Güney neden yok?

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Beyoğlu’nda bulunan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore ettirilerek sinema müzesine dönüştürülen Atlas Sineması’nı gezerek edindiği izlenimleri okurlarıyla paylaştı. Alçı, yapılan restorasyonun çok güzel olduğunu ve dünyanın birçok şehrinde gezdiği müzelerle kıyaslayarak teknik koşullar bakımından çağdaş imkanların sonuna kadar kullanıldığını belirtti.

Nagehan Alçı, müzenin özenle hazırlanmış bölümlerini tek tek gezerken gurur duyduğunu fakat Türk sinemasının en önemli sanatçılarından Yılmaz Güney’e dair hiçbir şeye verilmemiş olduğunu fark etmesi üzerine, duyduğu gururun utanca dönüştüğünü ifade etti. Bu eksikliği ciddi bir skandal olarak değerlendiren Alçı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a seslenerek, nasıl birçok sinemacımıza çok güzel bir şekilde köşeler açılmışsa Yılmaz Güney’e de bir yer açılması gerektiğini söyledi.

İşte o yazı... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar