GÜNCEL

İstanbul Sinema Müzesi’nde Yılmaz Güney neden yok?" demişti! Bakanlıktan açıklama geldi!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, İstanbul Sinema Müzesi’nde Yılmaz Güney’e yer verilmediğine yönelik geçen günkü köşe yazısı üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'na seslenmiş, bugünkü köşe yazısında ise aynı gerekçelerle Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney'e de seslendi.

İstanbul Sinema Müzesi’nde Yılmaz Güney neden yok?" demişti! Bakanlıktan açıklama geldi!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, İstanbul Sinema Müzesi’nde Yılmaz Güney’e yer verilmediğine yönelik geçen günkü köşe yazısı üzerine, Kültür ve Turizm Bakanı’nın Başdanışmanı Tayfun Topal’ın kendisi ile iletişime geçtiğini belirtti. Alçı, sanatçılar için oluşturulan bölümlerde yer alan materyallerin, sanatçıların yakınları tarafından tedarik edildiğini ve Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney’in kendileriyle materyal paylaşımında bulunmaması sebebiyle söz konusu eksikliğin oluştuğunu söylen Topla’ın, kendisinden araya girmesini ve bu sorunun çözümü konusunda destek istediğini ifade etti.


Nagehan Alçı, Fatoş Güney’in, Yılmaz Güney’in filmlerini TRT’de yayınlatma çabası içinde olduğunu belirterek, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’den söz konusu durum karşısında kayıtsız kalmamasını istedi. Fatoş Güney’e de seslenen Alçı, kişisel kırgınlıklar, hayal kırıklıkları ya da muhalif duruş, sebebi ne olursa olsun Yılmaz Güney gibi büyük bir ismi İstanbul Sinema Müzesi gibi kapsamlı ve önemli müzeden mahrum bırakılmamasını istedi.

İşte o yazı... 

Pazartesi günkü yazımda "İstanbul Sinema Müzesi’nde Yılmaz Güney neden yok?" diye sormuştum.

Müzede genç, yaşlı, kadın, erkek birçok yönetmenin köşesi var ama Güney gibi tartışmasız Türk sinema tarihinin en büyük isimlerinden biri yok.

Bunu garipsemiştim. Bu sütundan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a çağrı yapmıştım.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar