GÜNDEM

"İstanbul hızla 25 yıl evveline dönüyor" diyen Fuat Uğur, İmamoğlu'na seslendi: Bari deniz suyundan içme suyu projesini hayata geçir

Türkiye yazarı Fuat Uğur, "Bari iş yap, deniz suyundan içme suyu projesini hayata geçir" diyerek, Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.

"İstanbul hızla 25 yıl evveline dönüyor" diyen Fuat Uğur, İmamoğlu'na seslendi: Bari deniz suyundan içme suyu projesini hayata geçir

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'un suyu konusundaki tutumunu eleştirdi. İmamoğlu, göreve geldiği günden beri İstanbul'un su konusunda alarm verdiğini söyleyen Uğur, "su sıkıntısı ile ilgili önlem almak yerine, vaktini laklakla geçirmeyi tercih etti. Sıkıştığında basıp tatile gitti" derken; İmamoğlu'na "Bari iş yap, deniz suyundan içme suyu projesini hayata geçir" diye seslendi:

Dün sabah yazıya başlamadan evvel İSKİ verilerine baktım, İstanbul barajlarında toplam doluluk oranı yüzde 21.70 civarındaydı.
İki aylık su kaldığı belirtiliyor. Aslında yüzde 10’luk kısmı da kullanılacak gibi değil, dip suyu.
 
İSTANBUL HIZLA 25 YIL EVVELİNE DÖNÜYOR
 
İstanbul zaten her kent gibi salgın hastalıkla boğuşuyor. Suyun ve temizliğin salgınla baş etmede ne kadar önemli olduğu dikkate alınırsa nasıl büyük bir tehlike altındayız varın hesap edin.
Oysa hiç umurunda bile değil adı geçen zatın. Göreve geleli 1,5 yılı geçti, daha işbaşı yapar yapmaz alarm vermekte olan su sıkıntısı ile ilgili önlem almak yerine, vaktini laklakla geçirmeyi tercih etti. Sıkıştığında basıp tatile gitti. Çok iyi başardığı bir şey var. İstanbul’u hızla 25 yıl evveline döndürüyor. Sıfırdan hayata geçirdiği tek bir proje bile yok. Dahası salgın nedeniyle ulaşımı rahatlatmakla görevli olduğu hâlde tam tersini yapıp, otobüs ve metro sefer sayılarını azalttı.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar