GÜNDEM

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Ahmet Hakan'a konuştu

DHKP-C'li avukat Ebru Timtik'in posterini asılması olayına ilişkin İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Ahmet Hakan'a açıklamalarda bulundu.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Ahmet Hakan'a konuştu

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Ahmet Hakan'ı aradı ve açlık grevinde hayatını kaybeden Ebru Timtik'in posterinin asılması olayına açıklık getirdi. 

Durakoğlu, posterin kendisi izin vermemesine rağmen asıldığını belirtti. 

İşte o telefon görüşmesi:

İSTANBUL Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu aradı dün.

* Öncelikle şu iki konunun altını çizdi:

- BİR: Ölüm orucu eylemine şiddetle karşıyım. Asla tasvip etmem.

- İKİ: O pankartı biz asmadık, bize rağmen asıldı.

* Ardından da bu konuyla ilgili yaptıkları açıklamayı iletti bana. Açıklamada vurgulanan hususların özeti şöyle:

* - Poster, İstanbul Barosu tarafından asılmamıştır. Baro görevlilerine rağmen odaya girilerek asılmıştır. Posteri indiren baro görevlileridir. Güvenlik güçleri de buna tanıktır. İstanbul Barosu, poster indirildikten sonra binaya Türk bayrağı çekmiştir.

* - Av. Ebru Timtik özelinde savunduğumuz değer, “adil yargılanma ilkesi”dir. Savcı Selim Kiraz’ın şehit edilmesiyle ilgili terör eyleminde Av. Ebru Timtik’e yöneltilen bir iddia yoktur. Savcı Kiraz’ın şehit edilmesi, lanetlenmesi gereken bir terör eylemidir.

* - Ölüm orucu, onanacak bir eylem değildir. Yaşam hakkını öncelikle savunan bir kurumsallığın başka bir noktada bulunması beklenemez. Ölüm orucundaki avukatların eylemlerini sona erdirmeleri için etkin bir çaba gösterdik. Ne yazık ki çabamız karşılık bulmadı. 

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum