KULİS

İşsiz kalan Babahan muhalefete mi başladı?

Hükümeti en çok destekleyen isim olan Ergun Babahan, işsiz kalınca deyim yerindeyse saf değiştirdi. Erdoğan ve hükümeti, eleştirdi, Bozdağ'a ''Pilli Bebek'' dedi.

İşsiz kalan Babahan muhalefete mi başladı?

GAZETECİLER.COM -  Sabah Gazetesinin eski yöneticisi Ergun Babahan, Star Gazetesi yazarıyken, hükümeti en çok destekleyen isimlerden biriydi. Attığı bir tweet yüzünden işsiz kalan Babahan son günlerde deyim yerindeyse saf değiştirdi. Bu günlerde "hızlı bir muhalif" olan Babahan, attığı twitler ile Başbakan Erdoğan ve hükümeti eleştiriyor, medyaya baskı yapıldığını savunuyor.

BİR TWEET ATTI İŞSİZ KALDI

Fenerbahçe maçı sonrası, kupayı Galatasaray'ın alması üzerine, "Bu kupa Amerika'ya girsin" şeklinde twit atan Babahan, Gülen Cemaati ile şike operasyonu arasında kurduğu bağlantı yüzünden Star ve Today's Zaman gazetelerindeki köşelerinden olmuştu. Sonrasında defalarca özür dileyen ve Fethullah Gülen'in kırgın değilim diye mesaj gönderdiği Babahan, kulislerde konuşulanlara bakılırsa bir gazetede yazarlık için hükümet çevrelerindeki girişimlerine rağmen iş bulamayınca twitter üzerinden muhalefete başladı.

''İSMAİL İÇİN DE AĞLAYACAK MI ? ''

Babahan, Mısır darbesinin arkasında İsrail'in olduğunu söyleyen ve ''Elimizde deliller var'' diyen Başbakan Erdoğan'ın sözleri üzerine, ''Doların yükselişinin ardında da israil mi var, elde deliller vardır belki'' cevabını verdi.

Gezi olayları sırasında, Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz için de, ''Başbakan, İsmail'in görüntülerini izlerken de ağlayacak mı ?'' diye sordu.

Daha sonra, ''Bu ülkede polisin öldürdüğü gencin hesabını vermeyenler, Mısır'da darbeciden hesap soruyor'' yazdı.

Medya ile ilgili olarak  ise, ''Bugünkü baskı dönemi, 12 Eylül'den beri yaşanmadı'' yazan Babahan, Gezi Parkı kapatılınca, ''Geziye girmek isteyenler iyi hal kağıdı ile AKP İl Başkanlığına başvursun'' twiti attı.

BAKAN BOZDAĞ İÇİN ''PİLLİ BEBEK''

Kendisine yumruk kişinin atanın serbest kalmasını eleştiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a ise, ''Şahane siyasetçi, bir falsosu ses tonu, pilli bebek gibi konuşmasa, önü çok açık. Palalı saldırgan serbest kalınca da, isyan etmiş miydi ?'' diye sordu.

TEPKİ ÇEKEN İSİM

Ergun Babahan Sabah Gazetesi yöneticisiyken, daha sonra AK Parti Gaziantep milletvekili olacak olan Şamil Tayyar'ın da aralarında bulunduğu 13 ATV ve Sabah çalışanını istifaya zorlamak için, doğu illerine görevlendirmişti.  

Star gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı sırada MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında yazdığı ''Kaset iddiaları'' yazısı ile ülkücülerin tepkisini çekmiş, gazete binasına yönelik bir saldırı düzenlenmişti.

Babahan'ın Astsubay olan babası için Karpuzkaldıran askeri kampında General odası ayırtma girişiminde bulunup reddilmesi; kayınvalidesini de 29 Ekim törenlerinde şeref tribününde oturtmak istemesi karnesinde ilginç anekdotlar olarak yer alıyor.

Terör nedeniyle oğlunun askere gideceği dönem için şimdiden korku yaşadığını yazan Babahan'ın oğlunun ABD vatandaşı olduğu ortaya çıkmıştı. Kadın olan Şili Cumhurbaşkanını erkek zannederek yazdığı yazısı ise sosyal medyada ve medya kulislerinde dalga geçilmesine neden olmuştu.

ÇOK OKUNANLAR