GÜNDEM

İsrailli gazeteci: Erdoğan'ın Kur'an okuması karşısında ürperdim

Haaretz gazetesi yazarı Louis Fishman, Ayasofya-i Kebir Camii'nin açılışı sırasında Kur'an okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kıraatına ilişkin "Ürperdim, kimse bu olayın büyüklüğünü küçümseyemez, tarihi bir an" dedi.

İsrailli gazeteci: Erdoğan'ın Kur'an okuması karşısında ürperdim

Haaretz gazetesi yazarı Louis Fishman, Ayasofya'nın 86 yıl sonra cami vasfına döndürülmesine ilişkin Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

İsrail'in ünlü gazetelerinden Haaretz'de yazan Amerikalı akademisyen Fishman, şunları kaydettii:

"Bu tarihi anda Ayasofya’da Erdoğan'ı Kur'an okurken duyduğumda ben bile ürperdim. Bir noktada suskunlaştım ve içim birçok duyguyla karıştı. Kimse bu olayın büyüklüğünü hafife alamaz/küçük göremez. Not: Orijinal tweet'in bir bölümünü sildim, çünkü bunun büyüklüğünün başka bir mesaj verilmeden yalın bırakılması gerektiğini düşündüm. Herkes kendi tarzında anlayacak. Bugün bazıları için zafer, diğerleri için derin bir üzüntü günü - yine de tarihsel bir an."

TÜRKÇE BİLİYOR

New York Şehir Üniversitesi Brooklyn College’da öğretim üyeliği yapan Louis Fishman, İsrail-Filistin Sorunu ve Türkiye-İsrail ilişkileri hakkında makaleler kaleme alıyor. İngilizce, İbranice, Arapça, Türkçe, Almanca ve Fransızca bilen akademisyen, Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde dersler verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar