DİZİ DÜNYASI

İspanya'da en çok izlenen ilk 5 Türk dizisi

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, İspanya'da yayında olan Türk dizilerine ilişkin bilgiler verdi. Türk dizilerini 65 yaş üstü İspanyolların izlediğini söyleyen Koloğlu, en çok izlenen ilk 5 Türk dizisini de okuyucularıyla paylaştı.

İspanya'da en çok izlenen ilk 5 Türk dizisi

Milliyet gazetesiyazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşesinde İspanya'da yayında olan Türk dizilerine ilişkin bilgi verdi:

DİZİLER UÇUYOR MU?

Şunu hemen belirtelim, “İspanya’da Türk dizileri uçuyor” lafı, pek öyle doğru değil. ‘Telenovela’ kategorisindeyiz bir kere onu söyleyeyim. Yani, Latin dizileriyle mücadele ediyoruz. Halbuki bu çıtayı aşan daha ‘ciddi’ işler de yapıyoruz. ‘Türk dizilerini’ gösteren bir medya kuruluşu var; Atresmedia...

KEŞFEDİLDİ ve ŞİMDİ TEKRAR ÇOK İZLENMEYE BAŞLANDI

Onun bünyesinde Nova kanalı Türk dizi uzmanı olmuş. “Genel olarak Türk yapımları eski rağbeti görmezken, Nova kanalında tam tersi oluyor” böyle bir yorum gördüm (formulatv sitesi pek ilgili bu konularla). Bu kanal, kadınlara hitap ediyor. ‘Tematik’ diyebiliriz. İzlenme payı yüksek değil. İşte Türk projelerini keşfettiler ve izlenme oranlarını birden katladı. Şimdi son numara ‘Sen Anlat Karadeniz’... Ayılıp bayılıyorlarmış bu projeye. “İlk gösterimde ilgi odağı oldu” diyorlar, kime? İrem Helvacıoğlu’na... Malum, bizde de çok izlendi. Bir o kadar da ‘kadına şiddet’ konusunda eleştirildi. Yani “Ülke gerçeği” diyerek, hayli sert sahneler mevcuttu. Peki diziyi bu kanalda kimler izliyor? 65 yaş üstü! (yüzde 4.8)

İLK 5'TEKİ TÜRK DİZİLERİ

Efendim, bir de sıralaması var kanalın Türk dizileri üzerine. İlk beş şöyle: ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ 744 bin kişi ile birinci. Onu ‘Sen Anlat Karadeniz’ (585 bin kişi), ‘Sıla’ (579 bin kişi), ‘Anne’ (579 bin kişi), ‘Hercai’ (513 bin kişi) ile takip ediyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar