KAYBETTİ

İsmet Özçelik kaybetti

İsmet Özçelik elinde hiçbir somut kanıt yokken “dedikodu” havasında yaptığı durum tespitiyle kaybetti…

İsmet Özçelik kaybetti

Bir gazeteci “müphem” sorular veya yorumlarla kurumları ya da bir sektörü zan altında bırakırsa; gazetecilik ilke ve ahlakı açısından yanlış yapmış olur mu?.. 

*
Bu soruya “olmaz” diyen gazetecinin ahlakından da vicdanından da şüphe ederim. 

* 
İsmet Özçelik’i, Aydınlık’ta “sipariş anketler yine devrede” başlığı altında yayımlanan yazısında anketlerle, anketlerde çıkan sonuçlarla, Ak Parti’nin oy kaybetmiş olabileceği öngörüsüyle eleştirecek değil… 

Zaten buna hakkım da yok… 

* 
Ancak… 

Özç
elik’in aynı yazısının bir yerinde: 

Kamuoyu araştırma şirketlerinin teknik ekipleriyle sık sık sohbet ediyorum. Sipariş anketleri onlar da biliyor. Özetle, Biz işimizi yapar, sonuçları patrona veririz. Ondan sonrasına karışmayız. O müşterisine götürür. Biz kendi çalışmamızın sonucunu biliriz, açıklanan sonuca karışmayız ifadelerini kullanıyorlar” deyişi “gazetecilik” olmadığı gibi “yorum” da değil. 

* 
Adeta “bir durum tespiti” yapıyor Özçelik… 

Bir tek kurumu değil, komple sektörü aşağılıyor… 

Daha doğrusu sektörün yönetimlerini, patronajı zan altında bırakıyor… 

* 

Özçelik’in ifadesine göre ve eğer doğruysa kendisine anlatılanlar; anketörler görevlerini yapıp doğru sonuçları yöneticilerine veriyorlar. 

Ama… 

Yöneticiler, “padişahın hevasına göre imam” hikâyesinde olduğu gibi, siyasi partilerin taleplerine göre sonuç çıkarıp analizler sunuyorlar… 

* 

İsmet Özçelik elinde hiçbir somut kanıt yokken “dedikodu” havasında yaptığı durum tespitiyle kaybetti… 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar