POLEMİK

İsmail Saymaz'ın Musab Turan yorumuna dikkat

Anadolu Ajansı muhabiri Musa Turab'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile sorusu olay oldu. Turab anında görevden uzaklaştırılırken, Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz ilginç bir yorumda bulundu.

İsmail Saymaz'ın Musab Turan yorumuna dikkat

Sedat Peker'in açıklamaları sonrsında hedef haline gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bekliyorum" demişti. Tam da dediği gibi oldu. Sedat Peker'in ifşaları sonrasında bugün Anadolu Ajansı muhabiri Musa Turab Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin olduğu toplantıda, Soylu'yu suçlayıcı bir soru sormaya kalkıştı. 

Varank ve Pakdemirli gereken cevabı verdi. Anadolu Ajansı da "tetikçi" Musa Turab'ın işine son verdi ama tepkiler gecikmedi. Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz "Bu işin içinde başka bir iş var, gazeteci böyle soru sormaz" diyerek tepkisini ortaya koydu. 

NE DEMİŞTİ?

AA muhabiri Turab, 'Son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Narkobürokrasiyle ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazan AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük?” diyerek sözlerini şöyle sürüdmüştü:

“Buna ilişkin çarşıda, pazarda, metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor.  Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum da Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Açıklaması sizi tatmin etti mi?  Sayın Bakanım, üç buçuk yaşındaki oğlumun yüzüne bakarken bu maskeli balodan dolayı utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar