GÜNDEM

İsmail Saymaz'ın Aydınlık tweeti Akif Beki'ye yazı konusu oldu

Dün Aydınlık gazetesinin bir taraftan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nu yerden yere vurduğunu diğer taraftan 27 Mayıs darbecilerini ve İsmail Haklı Karadayı'yı rahmetle andığını ifade eden İsmail Saymaz'ın bu tweeti bugün Akif Beki'nin köşe yazısına konu oldu.

İsmail Saymaz'ın Aydınlık tweeti Akif Beki'ye yazı konusu oldu

Karar yazarı Akif Beki, İsmail Saymaz'ın attığı tweet üzerinden Aydınlık gazetesi ve Perinçek grubu ile AK Parti arasındaki söz birliğini eleştirdi. 

İsmail Saymaz, attığı tweette Aydınlık gazetesinin bir taraftan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nu yerden yere vurduğunu diğer taraftan da 27 Mayıs darbecileri ile İsmail Hakkı Karadayı'yı rahmetle andığını belirtmişti. 

Akif Beki de bu konuyu ele almış ve AK Parti'nin Yassıada'yı Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak açmasının Aydınlık grubunu rahatsız ettiğini belirtti. 

İşte o ifadeler:

İsmail Saymaz’ın gözünden kaçmamış tivitinde rastladım... Aydınlık gazetesi, dün bir sayfada Davutoğlu ve Babacan’ı yerden yere vururken arka sayfada da Karadayı Paşa ve 27 Mayıs darbecilerini hayırla anıyormuş. AK Parti ise aynı gün Menderes başta, 27 Mayıs şehitlerini rahmetle yad ediyordu. Karadayı’yı zaten 28 Şubat’tan dolayı yargılatıp mahkum ettirmişti. Arkasından da günahlarını sıralayarak uğurluyordu.

Bu durumda, iktidarın Yassıada’yı ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na çevirmesi de Aydınlık’ı pek sevindirmemiştir. Ama bu taban tabana zıt anlayış, iktidarla aralarını açmıyor, dayanışmalarını bozmuyor, ters düşürmüyor. Hatta AK Parti’den ayrıldıkları için, Babacan ve Davutoğlu’na Aydınlıkçılar daha çok kızıyor. Aralarındaki, darbe karşıtlığı ve destekleyiciliği gibi ufak tefek ihtilaflar buna mani değil.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar