GÜNDEM

İsmail Saymaz'dan itiraf: "Andımız kararının kaldırılmasını önce doğru buldum"

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'dan dikkat çeken bir 'Andımız itirafı' geldi. Saymaz, Andımızın kaldırılmasını önce doğru bulduğunu ama sonra kararının değiştiğini açıkladı.

İsmail Saymaz'dan itiraf: "Andımız kararının kaldırılmasını önce doğru buldum"

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Türkiye'nin gündemindeki 'Andımız tartışmasında' çok konuşulacak bir itirafta bulundu. Saymaz, Andımızın okullardan kaldırılmasını önce doğru bulduğunu ama aradan geçen sekiz yıl sonra bu kararını değiştirdiğini ifade etti. 

KRT TV ekranlarında yayımlanan Gürkan Hacır'ın sunduğu 'Şimdiki Zaman' adlı programa bu hafta gazeteciler Barış Yarkadaş, İsmail Saymaz, Uğur Dündar ve Elfin Tataroğlu katıldı. 

'ANDIMIZ KALDIRILDIĞINDA DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜŞTÜM'

Programda "Andımızın kaldırılması", ele alındı. Gazeteci İsmail Saymaz, programda yaptığı açıklamada "Andımız kaldırıldığında doğru bir karar olduğunu düşünmüştüm. Ancak aradan geçen 8 yılın sonunda bunun hatalı olduğunu düşünüyorum." ifadesinde bulundu. Saymaz, "Kürt sorununun çözüleceği konusunda karşılıklı adımların atıldığı bir siyasi iklim vardı. Kürt vatandaşlar kendi etnik kimliklerinin yok sayıldığını, Kürt kimliklerinin devlet tarafından görmezden gelindiğini düşünüyorlardı." 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar