GÜNDEM

İsmail Saymaz'dan Hizbullah uyarısı: Okullarda örgütleniyorlar

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Hüda Par ve Hizbullah'ın okullarda, öğretmen sendikalarında ve kantinlerde örgütlendiğini yazdı.

İsmail Saymaz'dan Hizbullah uyarısı: Okullarda örgütleniyorlar

Hüda Par, Rehber TV, Doğru Haber Gazetesi... Hizbullah'ın siyaset ve medya organları... Siyasette ve medyada örgütlenen Hizbullah, okullarda da örgütlenmeye başladı. İddia İsmail Saymaz'a ait. 

Saymaz, bugünkü köşe yazısında Hizbullah örgütünün geçmişteki cinayet ve örgüt faaliyetlerini hatırlattı ve uyardı. Saymaz'ın yazısına göre örgüt, öğretmen sendikaları eliyle okullarda örgütleniyor. 

İşte Saymaz'ın Hizbullah'a karşı uyardığı yazısı:

Bugün kamuda Fetullahçı Terör Örgütü'nden (FETÖ) boşalan makamlar cemaatler ve tarikatlar tarafından doldurulurken, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'nde endişelendiren bir kadrolaşma göze çarpıyor: Hizbullah!

Türkiye'de bir Kürt-İslam devleti kurmayı amaçlayan Hizbullah, 1990'lı yıllarda PKK ile birlikte Doğu ve Güneydoğu'yu kana bulamıştı. İran bağlantılı örgüt, PKK ile girdiği hakimiyet savaşında infazlar gerçekleştirdi. Satırlarla insanları doğradı. Feminist Konca Kuriş ve daha nicelerini domuzbağıyla öldürüp mezar evlere gömdü. Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı katletti.

Hizbullah, 2000'li yıllarda yasal alana geçerek, Hür Dava Partisi'ni (Hüda-Par) kurdu. Güneydoğu'da üçüncü parti olan Hüda-Par, kritik referandumlarda AK Parti'yi destekliyor. İki parti, 6-7 Ekim 2014'te Hüda-Par üyesi Yasin Börü ve üç arkadaşının PKK'lılar tarafından vahşice katledilmesinden sonra daha da yakınlaştı. Hizbullah, Kobani olaylarında sahneye çıktı. Kendisine ‘Şeyh Said Seyyareleri' adını veren Hizbullahçılar, PKK'lılarla sokaklarda çatıştı. Bu arada Hüda-Par, örgütlenmesini bütün ülkeye yaydı. Rehber TV adlı kanalı ve Doğru Haber adlı günlük gazeteyi kurdu.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum