GÜNDEM

İsmail Saymaz: Zeycan Ana vefat etti, oğlunun mezarı hala boş

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, kamuoyunun Cumartesi Anneleri olarak tanıdığı ve 80 olaylarında gözaltında işkenceyle öldürülen oğlu Nurettin'i yıllarca arayan Zeycan Yedigö'ün 22 Kasım'da hayatını kaybettiğini yazdı.

İsmail Saymaz: Zeycan Ana vefat etti, oğlunun mezarı hala boş

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, kamuoyunun Cumartesi Anneleri olarak tanıdığı annelerden biri olan ve olaylarında gözaltında işkenceyle öldürülen oğlu Nurettin'i aramak için verdiği mücadeleyle tanınan Zeycan Yedigö'ün bu mücadelesini yazdığı köşe yazısında Zeycan Ana'nın 22 Kasım'da vefat ettiğini duyurdu. Saymaz, "Zeycan Ana'nın yanında boş bir mezar var, oğlu Nurettin'in kemiklerini bekleyen… Tesellisi bir tek öyle düşecek" ifadelerini kullandı:

Dolmabahçe'ye katılanlardan… Kars'ta, gözaltında kaybedilen Cemil'in anası Berfo, 2013 yılında oğlunun kemiklerine kavuşamadan öldü. Oğlu Hayrettin'i arayan Elmas Eren, 2019'da hayata veda etti. Geriye Zeycan Ana kaldı. ‘Oğlumu Öldürdünüz Arz Ederim' adlı kitabım için 2012'de Zeycan Ana ile görüşmüştüm.

Bir tek teselli ümidi vardı: “Gece uykularım kaçıyor, yatamıyorum sabaha kadar. Kafama takıyorum. Nasıl beklemiyoruz? Ne yaptınız çocuğumu, bana söyleyin, tesellim düşsün.”

ÖLÜSÜNÜ BEKLEYEN MEZAR

Zeycan Ana beş yıl önce Alzheimer'e yakalandı. Bir Nurettin'i unutmadı. Her merhaba diyene oğlundan söz etti. Ne var ki 22 Kasım'da son nefesini verdi. Vasiyeti üzerine Çayırlı'ya defnedildi. Zeycan Ana'nın yanında boş bir mezar var, oğlu Nurettin'in kemiklerini bekleyen… Tesellisi bir tek öyle düşecek.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar