GÜNDEM

İsmail Saymaz: Taha Ün, "100 Yıllık Terane" isimli kitabını toplattığını söyledi

İsmail Saymaz, geçtiğimiz günlerde yaşadığı gözaltıyla gündeme gelen Gelecek Partili Taha Ün'ü aradığını ve "100 Yıllık Terane" isimli kitabının akıbetini sorduğunu söyledi.

İsmail Saymaz: Taha Ün, "100 Yıllık Terane" isimli kitabını toplattığını söyledi

Gelecek Partili Taha Ün, 18 Eylül günü aslında olmayan bir suç duyurusu gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu. Ün'ün gözaltına alınmasına birçok gazeteci tepki gösterirken Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, konuyu bugünkü köşesine taşıdı. Saymaz, Ün'ün siyasi geçmişini anlatmasının ardından, gözaltı haberini duyduğunda kendisini aradığını söyledi. Saymaz, Ün'e "100 Yıllık Terane" isimli kitabının akıbetini de sordu.

İşte yazının ilgili bölümü:

Gözaltına alındığını öğrendikten sonra Ün'ü aradım. Üç yıl sonra şimdi, kitabı hakkındaki fikrini öğrenmek istedim. Şöyle yanıt verdi: “O günlerde Sultan Abdülhamit ve Erdoğan'ın üzerinden Türkiye'nin hedef alındığını düşünüyordum. Bu operasyonu boşa çıkarmanın yolu olarak Erdoğan'ın etrafında kenetlenmeyi gerekli görüyordum. Şimdi böyle düşünmüyorum. Bu durumun iç politikada kullanılıp heba edildiğini fark ettim. Erdoğan toplumla ve muhalefetle kucaklaşması gerekirken, siyasi kutuplaşmaya yöneldi. Bu da Türkiye'nin çıkarlarına zarar veriyor.”

Ün'e sordum: “Siyasi yolculuğunun böyle sonuçlanacağını tahmin eder miydin?”

“Kimse için etmezdim! Bizimki böyle bir kavga değildi” diye yanıt verdi.

Peki ya, “100 Yıllık Terane” kitabı ne olacak?

“O kitabı çoktan toplattım” dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar