KAZANDI

İsmail Saymaz kazandı

CNNTürk ekranlarında Emniyet'in IŞİD raporunu açıklayan İsmail Saymaz günün kazananı oluyor.

İsmail Saymaz kazandı
GAZETECİLER.COM- IŞİD'in Atatürk Havaalanı'nda yaptığı hain saldırı sonrası IŞİD'le mücadele yeniden Türkiye'nin gündemine oturdu.

Dün akşam CNN Türk'te Türkiye'nin Gündemi programında gazeteci İsmail Saymaz'ın ortaya koyduğu bir rapor ise oldukça çarpıcıydı. 

İsmail Saymaz, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi 21 Eylül2015 tarihli raporunda IŞİD'le ilgili yazanları tek tek okudu canlı yayında. 

IŞİD üyelerinin Türkiye'de yaptıkları kanlı eylemlerle ilgili çok daha önceden istihbarat birimlerinin elinde bilgi olduğunu gözler önüne seren raporda canlı bomba olan IŞİD militanlarının da adı geçiyordu.

Suruç Katliamı'ndan aylar önce belli olan isimlere rağmen, Suruç'a patlama olabilir diye yazı gitmesine rağmen herhangi bir önlem alınmadığına dikkat çeken İsmail Saymaz, Yunus Emre Alagöz'ün ismi her yerde dönmesine rağmen Ankara Katliamı'nı rahatlıkla araçla gelerek saldırı gerçekleştirdiklerini de söyledi.

İsmail Saymaz'ın rapordaki bilgileri paylaşmasıyla birlikte bir anda ismi sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

İsmail Saymaz tüm bunları belgelerle ortaya koyarken gösterdiği gazetecilik örneğiyle de günün kazananı oldu. 


ÇOK OKUNANLAR