GÜNDEM

İsmail Saymaz, İsmailağa’nın paralel okulunu yazdı! "Milli Eğitim Müdürlüğü dahi çocukları alamadı..."

İsmail Saymaz, İsmailağa Cemaati'nin okul çağındaki çocuklara eğitim verdiği medreselerinde çocukların okula gitmesini yasakladığını kaydetti. Saymaz, çocuklarını söz konusu medrese yurtlarından almaya çalışan bir babanın yaşadıklarını anlattı.

İsmail Saymaz, İsmailağa’nın paralel okulunu yazdı! "Milli Eğitim Müdürlüğü dahi çocukları alamadı..."

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İsmail K. isimli vatandaşın eşinin "İsmailağa Tarikatı'na bağlanması" sonrasında başına gelenleri bugünkü köşesine taşıdı. Saymaz, "Çarşafa bürünen anne, kızlarını okula göndermedi" diyerek, çocukların "günah diye okula gönderilmediğini" bu durumun sosyal hizmet uzmanının raporlarına da yansıdığını söyledi.

Baba İsmail K.'nın avukatı, olaya müdahil olan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de çocukları tarikat yurdundan alıp, okula kaydettiremediğini ifade etti.

İsmail Saymaz "acı olan, devletin tarikat ve cemaatlerin meydan okuması ve pervasızlığı karşısında diz çökmesidir" dedi:

Normalde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çocuğa ulaşması, ulaşmazsa savcılığa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvurması gerekirdi. Fakat, işin ucunda İsmailağa Tarikatı olduğundan mıdır bilinmez, Milli Eğitim Müdürlüğü kılını kıpırdatmadı!

Mahkeme, 12 Mart 2020'deki ikinci duruşmada, çocuk hâlâ okula gönderilmediği için velayeti geçici şekilde babaya verdi.

Bu kanunsuzluk, duruşma tutanağına şu şekilde geçti: “Çocuğun anne yanındayken okula gönderilmediği, tarikatın kursuna yatılı verildiği, iki çocuğun okul çağına gelmesine rağmen okula gönderilmemiş olması eğitimi aksatacağından geçici velayetin babaya verilmesine, çocukların okul kayıtlarının yapılması konusunda ihtarat yapılmasına…”

Sonuç? Ne çocuklar anneden alınabildi, ne de okula kayıtları yapılabildi! Bilinen o ki, halen tarikat yurdunda kalıyorlar. Baba İsmail K. ile avukatı Mehmet Karausta iddiaya göre tarikat üyleri tarafından tehdit ediliyor.

Avukat Karausta anlatıyor: “Milli Eğitim Müdürlüğü, çocukları alıp okula kaydettiremedi. Çünkü İsmailağa'dan korkuyorlar. Devlet, başkası olduğunda çocukları zorla da olsa alabiliyor. Burada adım atmıyorlar.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar