GÜNDEM

İsmail Saymaz, İranlı öğretmene yapılan korkunç cinsel istismarı yazdı

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, İran'dan binbir zorlukla Türkiye’ye gelen İranlı öğretmen bir kadının güvenlik görevlileri tarafından uğradığı korkunç cinsel istismarı yazdı.

İsmail Saymaz, İranlı öğretmene yapılan korkunç cinsel istismarı yazdı

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, yine bomba etkisi yaratacak bir konuyu gündeme taşıdı. 

İran'dan binbir zorlukla Türkiye’ye gelen ve gözaltına alınan öğretmen bir kadının yaşadığı cinsel istismarı yazan Saymaz, bu korkunç olayın failleri olan iki güvenlik görevlisinin de tutuklandığını ifade etti. 

İşte Saymaz'ın kaleminden o korkunç istismar olayı:

Z.N. adlı kadın öğretmen, her yıl on binlerce düzensiz göçmen gibi dağlarda donmayı, Van Gölü'nde batan bir teknede boğulmayı veya Covid-19'a yakalanmayı göze alarak, İran sınırını yayan aşıp Türkiye'ye girdi. İçinde bulunduğu göç kafilesi, Haziran 2020'de Van'a indi. Polis, 36 yaşındaki Z.N.'yi Van Otogarı'nda otobüs beklerken gözaltına aldı. Z.N., Van Emniyet Müdürlüğü'nde 12 gün tutuldu. Ülkesine iade edilmek üzere 10 Temmuz'da Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi. Birkaç gün zemin katta yatırıldıktan sonra odaya çıkarıldı. 21 Temmuz'u 22'ye bağlayan gece saat 23.35'i gösteriyordu ki Z.N.'nin kapısı çalındı. Kapının sürgüsü çekildi. Y.V. adlı güvenlik görevlisi iddiaya göre sürgünün boşluğundan Z.N.'yi seyretti. Ardından içeri girdi, yatağa uzandı ve… Z.N., “Korktuğum için direnemedim” diyecekti. Güvenlik görevlisi ‘işini' bitirip çıktı. İddiaya göre… Bir gece sonra Z.N.'nin odasına İ.H.K. adlı güvenlik görevlisi geldi. Elinde bir kahve de vardı.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR