GÜNDEM

İsmail Saymaz belge açıkladı! Elazığ depreminde ihmal var mı?

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İzmir depreminin ardından bu yılın Ocak ayında gerçekleşen Elazığ Depremi’ndeki ağır ihmale ilişkin bir belgeyi okuyucularıyla paylaştı.

İsmail Saymaz belge açıkladı! Elazığ depreminde ihmal var mı?

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde "Elazığ Depremi’nde ağır ihmalin belgesi" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Saymaz'ın yazıda paylaştığı belgeye göre depremin sembolü haline gelen Dilek Apartmanı 21 Şubat 2007'de 5.9 büyüklüğündeki depremde ağır hasar görmüştü. Apartman sakinlerinin başvurusu üzerine Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'nden Prof. Dr. Ali Sayıl Erdoğan, bir teknisyen ve iki inşaat mühendisinden oluşan bilirkişi heyeti kuruldu. Heyet, binada güçlendirme çalışması yaptı. 


Elazığ'da meydana gelen sarsıntıda yıkılan Dilek Apartmanı, depremin simge binalarından olmuştu. Çok sayıda can kaybının olduğu Dilek Apartmanı V şeklinde yıkılmıştı.

İsmail Saymaz, depremzedelerin bunu yeterli bulmayarak itiraz ettiğini fakat itirazın reddedildiğini yazdı. Saymaz, "Yani, 13 yıl önceki depremde ağır hasar alan bina, depremzedeler karşı çıktığı halde yıkılmayarak, sözde güçlendirme çalışması ile ayakta tutuldu. İşte bu apartmanda 13 yıl sonra 14 canı kaybettik" dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar