GÜNDEM

İsmail Küçükkaya'dan Muharrem İnce'ye 'seçim' yanıtı

İnce'nin seçim sonucu açıklamasını basının karşısına çıkmak yerine gazeteci Küçükkaya'ya mesaj yoluyla iletmesi birçok kesimin tepkisine neden olmuştu. İnce, ''Bu konuda hatalıyım, özür dilerim.'' dedi. Küçükkaya'dan İnce'ye ise anında yanıt geldi.

İsmail Küçükkaya'dan Muharrem İnce'ye 'seçim' yanıtı

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim sonuçlarının ardından CHP Genel Merkezi'nde bir basın açıklaması yaptı.

Seçim sonuçlarına dair değerlendirmelerde bulunan İnce, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve dün gece FOX sunucusu İsmail Küçükkaya'ya gönderdiği "Adam kazandı" mesajıyla ilgili soruya böyle yanıt verdi:

Orada bir hatam oldu, onu kabul edeyim. Ben İsmail Küçükkaya’ya arkadaşça mesaj attım. Onun haber yapacağını tahmin etmedim. Benim gibi deneyimli siyasetçinin bunu yapmaması gerekirdi. Vatandaşlarımızın bunu bir tweetle öğrenmemesi gerekirdi. Onu haber yapacağını düşünmediğim için, demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormuş. Hata benim, bir hata yaptım o konuda. Özür diliyorum o konu için.

Ben çıkacaktım medyanın karşısına. Hatta 5’e 10 kala YSK’nın önüne gittim, takip ediyordum olayı. Fakat şu da bir gerçek, oy çalmışlar mıdır? Evet çalmışlardır. Doğrudur, 10 milyon çalmışlar mıdır? Hayır. Seçimin sonucunu da kabul ediyorum.

İSMAİL KÜÇÜKKA'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA

İsmail Küçükkaya, bugünkü basın açıklamasında kendisini eleştiren Muharrem İnce'ye sosyal medyadan cevap verdi.

FOX'un seçim yayınının yorumcularından gazeteci İsmail Küçükkaya, dün gece Muharrem İnce ile yaptığı özel yazışmayı sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yayınlamış ve tepkilerin odağı haline gelmişti.

Bugün CHP Genel Merkezi'nde bir basın açıklaması yapan Muharrem İnce ise bir gazetecinin kendisine Küçükkaya'ya attığı mesajı sorması üzerine "Hata yaptım. Gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormuş" diyerek tepkisini ortaya koydu.

İnce'nin bu yanıtının ardından sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Küçükkaya ise şu ifadeleri kullandı:

Kamuoyuna zorunlu açıklama/ 1- Seçim gecesi canlı yayındayım. Saatler 00.37 olmuş. Herkes konuşmuş, İnce susuyor. Kayıp. Herkes merak ediyor ‘nerede’ diye....

2-ince’ye yazdım, ‘neredesiniz? Ne diyeceksiniz?’ Yanıtı şu oldu; “Adam kazandı” Elbette bunun haber değeri var... Erdoğan ve Bahçeli konuşmuş. Herkes İnce’nin ne diyeceğini merak ediyor. Bu haberdir. Seçimin sonucunu 00.37’de kabul etmiş. Haber değil mi?

Ayrıca hemen hemen aynı dakikalarda İnce gibi Bülent Tezcan da canlı yayında birbirine çok yakın açıklama yapıp, sağduyu çağrısında bulundular.Seçim gecesi saat gece yarısını geçmiş, ortalıkta türlü dedikodular var. Bir Cumhurbaşkanı adayının seçim sonucunu kabul etmesi haber değil midir? Bunu kim iddia edebilir.

Böyle bir açıklamayı seçim gecesi duyurmayacak kişiye gazeteci denir mi?

İnce şunu yapmalıydı: çıkıp kameraların karşısında da konuşmalı ve mesajını vermeliydi. Bana mesajı verdikten sonra da pekala bunu yapabilirdi. O kadar bekledi, sustu, kayboldu. Kabahati şimdi niye başkasında arıyorsun.

Ayrıca... İnce, gazeteciye bilgi verdikten sonra ‘bunu kullanma’ diye uyarabilirdi. “Off the record” (kayıtdışı) notunu düşebilirdi. Yapmadı. Seçim gecesi bir Cumhurbaşkanı adayının söylediği herşey -o uyarıyı yapmadığı sürece/ haberdir.

İnce bu incelikleri bilir. Nitekim kendisinin CHP’nin C.B. adayı olacağını kamuoyuna ben duyurmuştum. Kaynağım İnce idi. Bazı özel bilgileri vermişti, özel uyarılarda bulunmuştu. Riayet ettim. Bunları bilir. ‘Adam kazandı’ derken de ‘yazma/konuşma’ diyebilirdi.

Şimdi bana bir tek gazeteci çıksın ve desin ki; “seçim gecesi C.B adayı İnce ortada yok. Saatler 00.37. Herkes onu merak ediyor. Ve kendisind soruyorsunuz. O da ‘adam kazandı’ diyor. Ben bunu haber yapmam. Bilgiyi kendime saklarım” bunu söyleyecek gazetecileri! göreyim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar