GÜNDEM

İsmail Kılıçarslan'dan "HDP ve tecavüz" yazısı: İbret alırlarsa...

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, bugünkü köşesinde Ensar Vakfı'nda yaşanan taciz skandalını ve söz konusu olay üzerinden yapılan genellemeleri hatırlatarak, "HDP bu tecacüz skandalından ibret alırsa toplumun bir kesiminin üzerinde tepinmekten vazgeçer" dedi.

İsmail Kılıçarslan'dan "HDP ve tecavüz" yazısı: İbret alırlarsa...

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, bugünkü köşesinde "HDP’de tecavüz skandalı" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Kılıçarslan, “suçun şahsiliği ilkesini" hatırlatarak, bunun hukukta en önemli, en köşe taşı ilkelerden biri olduğunu söyleyerek "Çocuğun suçu babaya, babanın suçu çocuğa hasredilemez, illiyet bağıyla bağlanamaz" dedi. Fakat buradan alınacak "ibretlik" bir ders olduğunu söyledi:

"İBRET ALIRLARSA TOPLUMUN BİR KESİMİNİN ÜZERİNDE TEPİNMEKTEN VAZGEÇERLER"

İbretlik olanı ise şu: Milletvekili görünümlü bir sapığın, yani HDP Mardin milletvekili Tuma Çelik’in bir kadına tecavüz ettiğine dair somut deliller var. Vekilliğinin düşmesi an meselesi. Hapse girmesi de. Üstelik Tuma Çelik bir Süryani, yani bir Hristiyan. Atalım mı Ensar Vakfı hadisesinde atılan manşetleri? Şunları yani: “HDP’lilerin hepsi tecavüzcü.” “Bu Hristiyanlar’da tecavüz standart.” “Hepiniz tecavüzcüsünüz.”

Gördünüz değil mi kekreliği? Bu manşetler iğrenç manşetler çünkü. HDP’lilerin, Hristiyanların falan “kategorik olarak tecavüzcü” olduğunu beyan ederek suçun şahsiliğini yok sayan, toplumun bir kesimini aşağılayıp suçlayan manşetler...

“İbretlik” olan budur. Umarım ibret alırlar da bundan sonra böylesi olaylarda toplumun bir kesiminin üzerinde tepinmekten vazgeçerler.

"2 YIL BOYUNCA TECAVÜZÜN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞMIŞLAR"

Taciz, tecavüz, kadına şiddet vesaire gibi konularda mangalda kül bırakmayan HDP, bu olayı iki yıldır biliyor ve örtbas etmeye çalışıyormuş iyi mi? Bakmayın siz mızrak çuvala sığmayınca “nereden gelirse gelsin” leşliğine sarıldıklarına. 2 yıldır son derece bayağı şekilde başta Hüda Kaya olmak üzere HDP’li vekiller “mağduru şikâyetinden vazgeçirmek” için olmadık numaralar çekip, olmadık rezilliklere imza atmışlar. İddialar doğruysa işi “bir daha o adam Mardin’e giremez, rahat ol” cümlesinden başlatıp “bak geleceğini düşün” ince tehdidine kadar vardırmışlar.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar