GÜNDEM

İsmail Kılıçarslan, Karar gazetesini Taraf'a benzetti

Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, Karar gazetesini yeni Taraf olarak tanımladı ve operasyon merkezi olduğunu söyledi.

İsmail Kılıçarslan, Karar gazetesini Taraf'a benzetti

Yazısına medya eleştirisi ile başlayan Kılıçarslan, Oda TV ve T24'ü, yazılarının tamamına yer verdiği için tutarlı olarak tanımladı.. 

Fakat Kılıçarslan'ın asıl eleştiri okları Karar gazetesineydi. Karar gazetesini Taraf'a benzeten Kılıçarslan, gazetenin bir operasyon merkezi gibi çalıştığını söyledi. 

İşte o yazı:

Şu sözü bilirsiniz: “Gerçeği kırmanın il üstadı şeytandır.”

Bu, burada bir dursun.

Gerçeği kırmak, hakikati bükmek, olanın olduğu yatağı değiştirmek ve en nihayet suyu bulandırmak, medyanın sıklıkla başvurduğu bir şey olagelmiştir. Ne ki, medya, ne olursa olsun günün sonunda “itibarını korumak için” duracağı, durması gerektiği yeri bilir, belirler.

Bunun, yani “itibarımızdan vazgeçebiliriz” noktasına ilerlemenin tek bir istisnası vardır bir medya kuruluşu için. O da şudur: “Neyin operasyonunu yaptığımızı biliyoruz, itibar askıda.”

Tan gazetesinin “sakallı bebek haberi” ile “Çin’e giden tren nerede?” kampanyasını akraba kılan şey budur. “İtibarı neye feda ettiğinin farkında olmak” yani.

Bu da burada bir dursun.

T24 ve ODA TV gibi medya odaklarını kendi içlerinde tutarlı buluyorum. Şundan: Zaman zaman yazılarımı alıntılar bu iki medya kuruluşu. Yazımın içinden en olmadık, en akla gelmedik manşeti bulup “yandaş Yeni Şafak yazarı şöyle şöyle dedi” diyerek haber yaparlar. Fakat bir mesleki nezaket de göstererek yazımın bütününü yayımlarlar. Hal böyle olunca ben de “en azından yazımı kesip biçmeden yayınlamışlar; bu kendi içerisinde ahlaklı bir tavır” derim.

“Türkiye’nin yeni Taraf”ı Karar gazetesi”nden de insan böyle bir ‘kendi içinde ahlaklı’ tavır bekliyor ister istemez. Lakin, döndüğü virajın keskinliğinden olsa gerek, şaşkın bir mermiye dönüşen Karar’da böyle bir tavır görmek şöyle dursun bir çeşit “operasyon merkezi olma” hissiyatı hâkim olmuş görünüyor.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar