GÜNDEM

İşler iyi mi yoksa kötü mü gidiyor? Hürriyet başyazarından dikkat çeken yorum

Hürriyet başyazarı Osman Müftüoğlu, koronavirüsle ilgili gelen son rakamları yorumladı. Rakamların iç açıcı olmadığını fakat rahatlattığını belirten Müftüoğlu, iyileşen hastaların sayısında ciddi bir artışın söz konusu olduğunu ifade etti.

İşler iyi mi yoksa kötü mü gidiyor? Hürriyet başyazarından dikkat çeken yorum

Hürriyet başyazarı Müftüoğlu, koronavirüsle ilgili geldiğimiz son durumu yorumladı. “İşler iyi mi, kötü mü gidiyor”sorusunun yanıtının Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlarda gizli olduğunu söyleyen Osman Hoca,  "Devlet üstüne düşeni yapsa da biz yani halkımız daha duyarlı olmalı....Yoksa. Bu zorunlu izolasyon daha da uzayacak..." dedi.

Rakamlar ne diyor

“İşler iyi mi, kötü mü gidiyor” sorusunun yanıtı her şeyden evvel Sağlık Bakanlığımızın her akşam açıkladığı rakamlarda gizli.
Sözü fazla uzatmadan iflah olmaz bir iyimser olarak ben fikrimi hemen açıklayayım: Son günlerdeki rakamlar iç açıcı değilse de en azından rahatlatıcı. Günlük test rakamlarımız süratle artıyor. Yakında 50 bin test rakamlarına ulaşırsak sakın şaşırmayın. Hasta sayısındaki artış hızında da hissedilir bir duraklama var. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hastalarımızın sayısı da beklenenden çok daha düşük. Ve bunlardan daha da önemlisi, iyileşen hastalarımızın sayısında da ciddi bir artış söz konusu.

Sağlık bakanımızın nezaket ve hazakatla açıkladığı dün akşamki rakamların da anlamı şudur:

*

Tamam.

Biz tedaviye erken başlıyor. Ciddi başarılara imza atıyoruz...

*

Tamam.

Yoğun bakımda harikayız. Hızlı ve etkili sonuçlar alıyoruz...

*

Tamam.

Hasta iyileştirme oranlarımız mükemmel. Bu noktada da inanılmazız...

*

Ne var ki....

Çok ama çoook büyük hayati bir sorunumuz var...

Günlük hasta sayımızdaki artış. Hâlâ endişe verici. Korkutucu boyutlarda...

*

Netice şudur:

Ya, biz bu işin ciddiyetini vatandaşımıza yeterince anlatamadık. Anlatamıyoruz... Ya da vatandaşımız hâlâ ve inatla sorunun ciddiyetini anlamamış görünüyor.

*

ÖZETLE...

Devlet üstüne düşeni yapsa da biz yani halkımız daha duyarlı olmalı....Yoksa. Bu zorunlu izolasyon daha da uzayacak...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar