GÜNDEM

İslam Memiş'ten yatırımcılara hayati altın tavsiyeleri: Altındaki balon patlayacak mı?

İslam Memiş'ten yatırımcılara hayati altın tavsiyeleri: Altındaki balon patlayacak mı?

İslam Memiş'ten yatırımcılara hayati altın tavsiyeleri: Altındaki balon patlayacak mı?

Türkiye'de ekonomik sınıflara bakmaksızın, altın her zaman en çok tercih edilen yatırım aracı olarak öne çıkıyor. Global piyasalardaki daralmaların ve pandeminin etkisiyle birlikte altına olan ilgi artarken, ABD'de bankacılık krizinin patlak vermesiyle birlikte xauusd paritesi 2000 doların üzerine çıkmayı başardı. Ancak, Türkiye'de Kapalıçarşı'nın nabzını tutan ve altın alanında en yetkin isimlerin başında gelen İslam Memiş, yatırımcılara altın konusunda hayati tavsiyelerde bulundu.

Memiş, yaşanan yükselişin sürpriz olmadığını belirterek altının tarihi bir dönüm noktasına girdiğini ve fiyatlarda sürpriz bir kırılmanın yaşanmasının muhtemel olduğunu söyledi. Memiş'e göre, uluslararası emtia piyasalarındaki değişimlerle birlikte Türkiye ekonomisindeki göstergeler de altın konusunda birçok ipucu sağlamaya devam ediyor. Her ne kadar piyasalar şu anda 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere odaklanmış olsa da, ons altında bir köpük oluşmuş durumda ve her sert yükselişin bir dengelemesi olacaktır.

Memiş, altın fiyatlarının ABD'deki faiz oranlarından etkilendiğine dikkat çekerek, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkı para politikaları ve devamlı bir faiz artırımı dalgasına maruz kalınması nedeniyle 2022 yılının altın için verimsiz geçtiğini söyledi. Ancak, Fed'in ülkedeki enflasyon seviyesini yüzde 5'e indirmeyi başarmasıyla birlikte, muhtemelen mayıs ayında son kez 25 baz puanlık bir faiz artırımı yapacağını belirtti. Bu da demek oluyor ki, 2023 yılının bitimine kadar yeni bir faiz kararı beklenmeyerek, hareketsizlik politikasına geçilecek ve faizler sabit bırakılacak.

Memiş'e göre, piyasalar Fed kanadından yeni adımların atılmayacağına emin olursa, altın yaz aylarıyla birlikte çok hızlı ve istikrarlı bir yükseliş hareketine geçecektir. Ancak, altında oluşan balonun patlayacağı ve fiyatlarda sert bir düşüşün yaşanacağı ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar