GÜNDEM

İŞKUR Bakanlık Bünyesinde Çalışacak Personel Arıyor! 56 Şehirde KPSS Şartsız Personel Alımı Yapılacak!

İŞKUR (Toplum Yararına Program) TYP aracılığıyla 20 bin bakanlığa bağlı yerlerde çalışacak personel ilanı verildi. KPSS şartı olmaksızın yapılacak personel alımlarında diğer şartlar belli oldu. İŞKUR, 56 şehirde başvuruları açtı. İŞKUR TYP nedir ve başvuru şartları yazımızda...

İŞKUR Bakanlık Bünyesinde Çalışacak Personel Arıyor! 56 Şehirde KPSS Şartsız Personel Alımı Yapılacak!

İŞKUR'un Toplum Yararına Program kapsamında pek çok vatandaşı istihdam ettiği biliniyor. Haliyle deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın isithdamı konusunda da önemli bir çalışma yapılmakta. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çalışmaya ilişkin detay vermişti. Şimdi ise bakanlık bünyesinde çalışacak 20 bin kadar personelin alınması için ilan verildi.

İŞKUR 20 Bin Personel Alımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çalışacak 20 bin personel için alımlar başlıyor. Şartları karşılayanların başvuru yapması mümkün olacak. İŞKUR Toplum Yararına Program'a katılanlar için başvurular açılıyor.

İŞKUR TYP Nedir?

İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP), Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülen, işsizlikle mücadele etmek, işsizlik oranını düşürmek ve toplum yararına faaliyetlerde bulunmak amacıyla geliştirilen bir programdır.

İŞKUR TYP Başvuru Şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak.
En az ilkokul mezunu olmak.
18 yaşını doldurmuş olmak.
Programa başvuru yapılacak il/ilçe sınırları içinde ikamet ediyor olmak.
İşsiz olmak ve en az son 3 aydır İŞKUR'a kayıtlı olmak.
Kamu haklarından mahrum olmamak.
Adli sicil kaydı olmamak.
Engelli çalıştırma zorunluluğu olan işyerleri hariç, kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel sektör işverenlerinde son bir yıl içinde 60 günden fazla çalışmamış olmak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar