GÜNDEM

İran televizyonundan Afrin çarpıtması

İran televizyonu TSK'nın Afrin'deki terör örgütlerine yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"nı bakın nasıl çarpıttı!

İran televizyonundan Afrin çarpıtması

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞ unsurlarının Suriye'nin Afrin kentinden temizlenmesi amacıyla başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı" ile ilgili İran'ın İngilizce yayın yapan resmi televizyon kanalı Press TV, gerçek dışı haber ve görüntülerle kara propaganda yapıyor.
İran Radyo Televizyon Kurumu'na (IRIB) bağlı İngilizce yayın yapan Press TV, "Zeytin Dalı Harekatı"nın başlamasından bu yana Türk makamları tarafından yapılan açıklamaların aksine uydurma haberlere ve görüntülere yer vererek resmi bir haber ajansına yakışmayan gayri ahlaki tutum sergiledi.

"KÜRTLERE SALDIRI" PROPAGANDASI
Kürtler ve özellikle Suriye'nin kuzeyinde yaşayan halkların tüm  hakları Türk makamları tarafından defalarca savunulmasına rağmen, İngilizce yayın yapan kanal TSK'nın Afrin'deki terör örgütlerine yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"nı "Suriye Kürtlerine saldırı" başlığı ile servis etti.

Sözü edilen yayın kuruluşu, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya  hesaplarından TSK'nın askeri operasyonda sivil insanları öldürdüğünü iddia eden 15 haber paylaştı. TV kanalı, Twitter hesabından TSK'nın Afrin'de terör örgütleri  PKK/PYD ve DEAŞ unsurlarına yönelik düzenlediği operasyon sırasında birçok  sivilin yaralandığı ve evlerinin yıkıldığını iddia ederek "zaman ve mekanı bilinmeyen" onlarca görüntü yayınladı.

Bu görüntülerden birinde, askerler tarafından yaralanan bir kaç kişi, bir sağlık merkezine getiriliyor. Sağlık merkezinin duvarında Türkiye, İran, Irak ve Suriye'de binlerce sivilin ölümünden sorumlu olan terör örgütü PKK'nın sözde lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri dikkati çekiyor.

Press TV, TSK'nın 23 Ocak günü yayımladığı bildiride belirttiği "terör  örgütü PKK/PYD" cümlesini ahlak ölçülerine uymaksızın tahrif ederek "Kürtler" olarak sundu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar