TELEVİZYON

İran devlet televizyonuna hack şoku 10 saniye boyunca aynı görüntüyü izlettiler!

İran, devlet televizyonuna yapılan hack'le çalkalanıyor. İran devlet televizyonunu “Halkın Mücahitleri Örgütü” hacklediği belirtildi. Hack'ten sonra 10 saniye boyunca Halkın Mücahitleri örgütünün liderleri Mesut Recevi ve Meryem Recevi'nin görüntüleri izletildi.

İran devlet televizyonuna hack şoku 10 saniye boyunca aynı görüntüyü izlettiler!

İran devlet televizyonu, “Halkın Mücahitleri Örgütü” tarafından Kanal 1’e yönelik siber saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı. Kanal 1'de gerçekleşen siber saldırıda, Halkın Mücahitleri örgütünün liderleri Mesut Recevi ve Meryem Recevi’nin posterleri 10 saniye boyunca ekranda gösterilirken gösterilirken bir yandan da konuşma ve marş sesleri dinletildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Devlet televizyonu yetkilisi Rıza Alidadi, “Gerçekleşen siber saldırı sadece basit bir olay değil. Devlet televizyonu altyapı sistemine ulaşmak ve kanalımıza yönelik siber saldırı gerçekleştirmek son derece karmaşık ve zorlu bir işlem. Bunun için dünya internet sistemine erişim gerekiyor. Bunu ancak böyle bir altyapı ve teknolojiye sahip olan kişiler gerçekleştirebilir” dedi.

Alidadi, siber saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını da belirterek siber saldırının araştırıldığını söyledi.

İran'da devlet televizyonuna ait Kanal 1 dışında Kuran Kanalı, Peyam ve Cevan radyolarına da siber saldırı gerçekleştiği bildirildi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar