GÜNDEM

iPhone Kullanmak Bu Ülkede Yasaklandı! 1 Nisan'a Kadar Süre Biçildi!

Milyonlarca aktif kullanıcıya sahip olan iPhone'nin bir ülkede yasaklandığı ortaya çıktı. Devlet çalışanlarına 1 Nisan'a kadar süre verildi. Bu tarihten sonra iPhone kullanımı yasak hale gelecek. Peki hangi ülke böyle bir karar aldı?

iPhone Kullanmak Bu Ülkede Yasaklandı! 1 Nisan'a Kadar Süre Biçildi!

iPhone kullanımı tüm dünyada yüksek bir orana sahip. Özellikle de ABD'de iPhone kullanımı konusunda lider olunduğunu belirtelim. Ancak, Rusya'da alınan bir karar teknolojiyle ilgilenenleri şaşırtacak. Rusya'da devlet çalışanları için iPhone kullanım dönemi sona eriyor.

iPhone Rusya'da Yasaklanıyor mu?

Kommersant’ın haberine göre, iPhone kullanımı konusunda devlet çalışanlarına telefonlarının değiştirmeleri gerektiği iletildi. Rusya Devlet Başkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Sergey Kiriyenko'nun bu kararı aldığı belirtiliyor. Talimatın sebebi ise güvenlik olarak gösterildi.

1 Nisan'a Kadar Süre Verildi!

Devlet çalışanlarının iPhone kullanmaması konusunda 1 Nisan 2023 tarihine kadar süre verildiği öğrenildi. Bakalım iPhone kullanımında Rusya vatandaşlarını ilgilendiren bir karar alınacak mı onu da yakın zamanda öğreneceğiz. Devlet çalışanlarına kimi uygulamalar yasaklanabiliyor. Bunun bir diğer örneğini Tiktok'ta görmüştük. Ancak iPhone yasaklanmasını dünya ülkeleri arasında ilk kez görmekteyiz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar