GÜNDEM

İnternetin duayeni Hadi Özışık Marmara İletişim’de

Usta gazeteci Hadi Özışık, mesleki tecrübelerini Marmara İletişim öğrencileriyle paylaşacak.

İnternetin duayeni Hadi Özışık Marmara İletişim’de
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 2012–2013 Eğitim-Öğretim Yılı’na her açıdan başarılı bir şekilde hazırlanıyor. Yeni oluşturulan müfredatı ve kampüsün fiziki koşullarının elverişli hale getirilmesinin yanında fakülte-sektör iş birliği çerçevesinde alanında uzman isimlerin önümüzdeki yıl ders vermeleri kesinleşti. Bu isimlerin başını www.internethaber.com web sitesinin sahibi Hadi Özışık çekiyor.

Türkiye’de internet haberciliğini başlatan, sayısız basın mensubu yetiştiren usta gazeteci Hadi Özışık, mesleki tecrübelerini Marmara İletişim öğrencileriyle paylaşacak. Hadi Özışık’ın yanında www.haberx.com sitesinin genel yayın yönetmeni Cemil Barlas, www.toplumsalhafiza.com sitesinin genel yayın yönetmeni Ayhan Kıskaç, www.haber7.com web sitesinin yayın koordinatörü Yaşar İliksiz ve Anadolu Ajansı’nın deneyimli muhabiri Tayfun Salcı da 2012–2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nda fakülte öğrencileriyle buluşacak.

Diksiyon-Fonetik dersine iki önemli spiker

Dekan Prof.Dr.Yusuf Devran’ın projelendirdiği fakülte-sektör buluşması kapsamında Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde “Diksiyon-Fonetik” dersini NTV Haber spikeri Sonay Dikkaya ve TRT Haber’de her hafta sonu “Haber Tadında” programını sunan İnci Ertuğrul verecek. Ekranların başarılı spikerlerinden Dikkaya ve Ertuğrul özellikle radyo-televizyon kuruluşlarında sunucu olmak isteyen öğrencilerin bireysel gelişimlerine de katkıda bulunmuş olacak.

Sektörün önemli isimleri bu yılda da öğrencilerle buluşacak

Marmara İletişim’de geçtiğimiz yıl yarı zamanlı öğretim elemanı olarak ders veren Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, TRT Haber İstanbul Bölge Koordinatörü Meryem Özkurt, Kanal A İstanbul Temsilcisi Bedrettin Uğur, Zaman Gazetesi Sanat Direktörü Fevzi Yazıcı, Zaman Gazetesi Fotoğraf Direktörü Selahattin Sevi, başarılı reklâm yönetmeni Abdullah Bozkurt, bugüne kadar sayısız müzik klibi ve belgesel çeken yönetmen Alpaslan Bozkurt’un yanı sıra TRT’nin tecrübeli isimleri arasında yer alan Abdülhamit Avşar, Ahmet Akçakaya, Ali Tekin, Ümmühan Çetin ve Aydın Aydemir bu yıl da fakülte bünyesinde olmaya devam edecekler.
ÇOK OKUNANLAR