GÜNCEL

Instagram videosu çeken avukata neden dava açıldı? Mesleğinin şovunu yapmayan mı var!

Posta gazetesi yazarı Şirin Sever, Instagramda video paylaşan avukata açılan davaya değinerek neden dava açıldığını anlamadığını ifade etti. Sever, "Mesleğinin şovunu yapmayan mı var?" diye sordu.

Instagram videosu çeken avukata neden dava açıldı? Mesleğinin şovunu yapmayan mı var!

Geçtiğimiz günlerde Instagramda "adliyede bir gün" başlığıyla video paylaşan bir avukat, uzun süre sosyal medyanın gündeminde yer aldı. Öyle ki avukat hakkında soruşturma bile başlatıldı.

Videoda soruşturmaya yer olacak ne vardı bilinmez ama Posta gazetesi yazarı Şirin Sever de bizimle aynı soruyu soruyor.

İşte Şirin Sever'in "Mesleğinin şovunu yapmayan mı var!" başlıklı yazısı:

Şu ara sosyal medyanın gündeminde iki mevzu var…

Biri, bazı ünlülerin Barış Pınarı Harekatı’na dair neden cümle kurmadığına dair kendine dert yaratanların yazdıkları… Diğeri de havalı bir avukatın sosyal medya paylaşımları.

İlk konuya bir sonraki yazıda bakalım diyorum ve avukata dair iki çift laf bırakıyorum buraya..

İstanbul Barosu’na kayıtlı Avukat Begüm Kaçmaz’ın ‘adliyede bir gün’ adıyla sosyal medya hesabından paylaştığı videoları izledim.

Adli işlemlere dair takipçilerine tavsiyede bulunuyor, şoförünün kapısını açtığı otomobiline biniyor, bilgisayarda çalışıyor, çantalarını gösteriyor falan...

Tabii ortalık anında karıştı, ‘lüks yaşantısını göstermek için mesleğini kullanıyor’ diyenler eleştiriye başladı, hakkında soruşturma bile açıldı. Bildiğim kadarıyla işinin şovunu yapmayana kız bile vermiyorlar artık!

Herkes böyle yaşıyor, böyle çalışıyor neredeyse. Kabul edelim yeni iletişim biçimi bu! Sosyal medya hesaplarımız artık her birimizin yayın organı, gazetesi. Herkes hayatını sergiliyor.

Bunu yaparak öne çıkıyor ya da puan kazanıyor. Bize yabancı belki ama durum bu! Sosyal medyada kaslarını sergileyen, seksi görüntülerini paylaşan doktorlar da var, ‘Instagram’ın en seksi doktorları’ diye haber bile oluyorlar.

Belki biraz bakınsak, avukat da buluruz. Ama işte, yapan kadın olunca, herkes ayaklanıverdi... Böyle bir avukatı ciddiye alır mısınız, sizin bileceğiniz iş… Ama soruşturma gerektirecek bir durum yok bunda.

Belli ki kendinden çok memnun bir kadın var; mesleğinin ve kendisinin reklamını yapıyor. Yapmayan mı var? Hiçbir şey olmadan, çok şeymiş gibi davrananlara lafınız yok ama avukat yapınca var! Ben de bunu anlamıyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar