GÜNDEM

Instagram Reels ile Para Kazanma Dönemi Bitiyor mu? Meta'dan İçerik Üreticilerini Etkileyen Hamle!

Instagram Reels için önemli bir güncelleme yapılacak. Meta, yeni reklam sistemini düzenlemek için içerik üreticilerine yaptığı ödemeleri kısmaya başladı. Artık Instagram Reels üzerinden para kazanılamayacak mı? Meta'nın yeni hamlesi şimdiden merak edildi.

Instagram Reels ile Para Kazanma Dönemi Bitiyor mu? Meta'dan İçerik Üreticilerini Etkileyen Hamle!

Instagram Reels ve Facebook üzerinden içerik üreticilerine gelir elde etme imkanı sağlayan Meta, yeni bir geliştirme maksadı ile ödeme yöntemlerini ortadan kaldırmaya başladı. Kullanıcılara ödediği paralar zamanla azalma gösterebilir. Öte yandan Reels içeriği oluşturmak için video çeken binlerce kullanıcının gelir kapısı bir anda ortadan kayboluyor.

Yeni Reklamlar Eklenecek!

Instagram ve Facebook platformu için yeni reklamlar eklemeyi planlayan Meta, bu sayede içerik üreticilerine daha kapsamlı bir kazanç kapısı sunmayı planlıyor. Bunun için reklam sisteminde değişikilk yapmayı amaçlamakta. Öte yandan gelir kapısını geçici olarak kapatacağı da iddia ediliyor. Düzenleme aktifleştikten sonra sistemin daha da fazla kişiyi etkileyecek şekilde yeniden kullanıma geçmesi muhtemel.

İçerik Üreticileri İşsiz Kalmayacak

Geçimini Reels üzerinden çektiği videolardan sağlayan bazı ABD'li içerik üreticileri, Meta'nın düzenlemesinden endişe duymuştu. Ancak buradan anlıyoruz ki Meta'nın yapacağı işlemler geçici bir süreç için. Reklam sistemi oturduktan sonra Meta'nın uygulamaları üzerinden gelir elde etme imkanı yeniden mümkün hale gelecek.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar