GÜNDEM

İngiliz gazetesi The Times'tan Erdoğan'a skandal S-400 çağrısı

İngiliz gazetesi The Times, bugünkü başyazısında Türkiye’nin Rusya’dan teslimatını beklediği S-400 füze savunma sistemi ile ilgili gelişmeleri yorumladı. Times Cumhurbaşkanı Erdoğan’a skandal bir çağrı yaptı ve S-400 anlaşmasını yeniden düşün dedi.

İngiliz gazetesi The Times'tan Erdoğan'a skandal S-400 çağrısı

Türkiye ile ABD arasındaki S-400 ve F-35 anlaşmazlığı Batı basınının gündeminden düşmüyor. İngiliz gazetesi The Times, bugünkü başyazılarından birini bu konuya ayırdı.

“Türkiye’nin Rus füze sistemi satın alması NATO’nun güvenliğini tehlikeye attığı yalanına sarılan Times Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “S-400 anlaşmasını yeniden düşünmesi” çağrısında bulundu.

Times’ın başyazısı, ‘Türkiye’nin kıtalararası konumu nedeniyle geleneksel olarak Doğu ile Batı arasında bir köprü olarak görüldüğü’ ifadesiyle başlıyor, Ankara’nın Batı ittifakında uzun zamandır sürdürdüğü konumundan uzaklaştığı yorumu yapılıyor. Ardından Türkiye’nin NATO ve ABD’den gelen uyarılara rağmen Rusya’dan S-400 savunma sistemi almaya kararlı olduğu vurgulanıyor.

Yazıda, “Erdoğan’ın Moskova’ya doğru çalımı muhtemelen silah sistemlerinden ziyade Suriye ile ilgili. Eğer sonunda NATO’nun taleplerine boyun eğer ve S-400 anlaşmasını bitirirse, bunun karşılığında muhtemelen ABD’nin Suriyeli Kürtlerden desteğini çekmesini isteyecek” ifadeleri yer aıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar