GÜNDEM

"İlhan Cihaner CHP'de solcu bir huruç başlattı"

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde İlhan Cihaner'in adaylığını değerlendirdi.

"İlhan Cihaner CHP'de solcu bir huruç başlattı"

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan İlhan Cihaner için "CHP'de solcu bir huruç başlattı" dedi.

Açıklamalarına baktım... İlhan Cihaner’in CHP için istedikleri şunlar:

CHP’nin lider odaklı olmaktan çıkmasını istiyor. Parti içinde demokrasi ve özgürlük istiyor. Mücadelenin kişilerle değil partinin kurullarıyla yürütülmesini istiyor. Liderin aldığı kararlara uyan bir parti değil, kurulların aldığı kararlara uyan bir parti istiyor. Partinin çağdaş sol bir siyaset çizgisi izlemesini istiyor. CHP’de ortak karar, ülkede ortak karar istiyor.

İlhan Cihaner’in çıkışıyla ilgili emin olmadığım iki husus var:

EMİN DEĞİLİM: AK Parti lider odaklı bir parti. MHP de öyle... İYİ Parti de öyle... Bizim ahali de lidere bakıyor. CHP için “Daha karizmatik bir lideri olsa başarılı olur” diyenlerin sayısı az değil. Bu açıdan “lider odaklı değil parti meclisi odaklı bir CHP” yaklaşımı, bizim milletin pek yatkın olduğu bir yaklaşım değil. Bu yaklaşım, milletin benimseyeceği bir yaklaşım haline getirilebilir mi? Dahası CHP delegeleri, böyle bir yaklaşıma kucak açar mı? Emin değilim. Hiç emin değilim.

EMİN DEĞİLİM: CHP, son dönemde ideolojiyi, solu tamamen bir tarafa bırakıp “yeni müttefiklerle AK Parti’yi devirme” stratejisine soyunmuş durumda. Gül, Karamollaoğlu, Davutoğlu, Akşener, Babacan... Hepsiyle temasta. Bir taraftan da HDP’yi mesafeli biçimde olsa da ittifak halkasının içinde tutmak istiyor. Böyle bir yönelim ağırlık kazanmışken İlhan Cihaner’in “Solcu olalım, özgürlükçü olalım” sözleri tabanda bir karşılık bulur mu? Emin değilim. Hiç değilim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar