GÜNDEM

İletişim Başkanlığı'ndan sosyal medya açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sosyal medya platformlarıyla ilgili yaptığı çıkışın ardından İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

İletişim Başkanlığı'ndan sosyal medya açıklaması

İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, twitter, netflix ve youtube gibi sosyal medya platformları ile ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamayı bağlamından koparıp, çarpıtmaya kalkışanlara bir çift sözlerinin olduğunu ifade eden Altun: "Sayın Cumhurbaşkanımız, bütün siyasi hayatı boyunca vesayetle, anti-demokratik unsurlarla, yasakçı zihniyetle mücadele etmiştir. Bugün kimi sosyal medya platformları ne yazık ki vatandaşlarımızın haklarını gasp etmektedir."dedi.

Söz konusu sosyal medya platformlarının; cinsel istismar, müstehcenlik, kumar, dolandırıcılık, suça teşvik, terör propagandası, hakaret gibi kanunların suç saydığı konularda vatandaşların haklarına hiçbir katkı sunmadığını belirten Altun, sözlerini şu şekilde sürdürdü:"Ayrıca bu platformlar, ülkemizde kontrolsüz şekilde kazanç elde etmekte, hiçbir vergi yükümlülüğüne tabi olmaksızın faaliyet göstermektedir."

Düzenlemeler hukuk devleti ilkesine göre yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, milletin birliği, bütünlüğü ve menfaati için söz konusu alanda yapılacak hukuki düzenlemelerin yetkili organlarca yapılmasını vurguladığını söyleyen Altun:"Uluslararası sosyal medya şirketlerinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır. Söz konusu alanda tüm dünyada olduğu gibi düzenlemelerin ve kontrollerin hukuk devleti ilkesi içerisinde yapılacağını da özellikle vurgulamıştır." diye belirtti.

İnternet ve Sosyal Medya Şirketlerine Hukuki ve Mali Düzenleme

Bahse konu olan alanla ilgili kapsamlı hukuki düzenlemeler üzerinde çalışmaların devam etmeğini dile getiren Altun şu ifadelere yer verdi: "İnternet ve sosyal medya şirketlerinin ülkemizde bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için gerekli adımlar atılmaktadır." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, milletimize ve değerlerimize düşmanlıkta sınır tanımayan bazı kesimlerin yasak ve baskılarına karşı yıllarca mücadele ettiğini dile getiren Altun: "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yaklaşımını, baskıcı ve yasakçı bir kalıp içerisinde sunma çabaları beyhudedir. Türkiye'yi başka ülkelerle karşılaştıranların, kendi ülkesinin tarafından değil de iki yüzlü davranan sosyal medya şirketlerinin yanında durmalarına şaşırmadığımızı da belirtmek isteriz."dedi. 

Türkiye'nin bir hukuk devleti ve güçlü bir devlet olduğunu sözlerine ekleyen Altun, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:"Hak arama mücadelemiz, hakikati savunma idaremiz milletimizi ve devletimizi bu tarz saldırılara karşı koruma azmimiz sonuna kadar devam edecektir."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar