ALKIŞ

İlber Ortaylı Alkış

Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın hedeflerinden birinin Türkiye’de opera kurmak olduğunu söyleyen Yazar, Akademisyen ve Tarihçi İlber Ortaylı:  "Türkiye büyük memleket diyorsunuz. Büyüklüğün yansıması aynı zamanda kültürel faaliyetlerle, sanatçılarla, onların yeri göğü tutan sesleriyle, insanları büyüleyen sahnedeki rolleriyle mümkün olur. 100. yılda olsun, Cumhuriyet’in bu gereğini hep ihmal ediyoruz ve düşünmek bile istemiyoruz. Niçin?" vurgusuyla sitemizin "alkış" köşesinde yer aldı.  

İlber Ortaylı Alkış

Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın hedeflerinden birinin Türkiye’de opera kurmak olduğunu söyleyen Yazar, Akademisyen ve Tarihçi İlber Ortaylı: 

"Bugün sahne sanatları, musiki ve opera yayılıyor ama yeterli değil. Konservatuvarların şan bölümleri muganni ve muganniye yetiştiriyor. Bunlar yerkürenin her yerindeler. Avrupa’nın festivallerinde en çok alkışlananlar bizimkiler. Onları dinleyemediğimiz yer ise sadece Türkiye."

Yazının devamında derin tarihten hatırlatmalar yapan Ortaylı, söylediklerinin karşılık bulmasını arzu ederek bu gerekliliğe şöyle dem vuruyor: 

"Türkiye büyük memleket diyorsunuz. Büyüklüğün yansıması aynı zamanda kültürel faaliyetlerle, sanatçılarla, onları yeri göğü tutan sesleriyle, insanları büyüleyen sahnedeki rolleriyle mümkün olur. 100. yılda olsun, Cumhuriyet’in bu gereğini hep ihmal ediyoruz ve düşünmek bile istemiyoruz. Niçin?" vurgusuyla İlber Ortaylı sitemizin "alkış" köşesinde yer aldı.  

Tüm 'kaybetti' haberleri için tıklayın

Tüm 'kazandı' haberleri için tıklayın

Tüm 'alkış' haberleri için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar