GÜNDEM

İktidara yakın olununca küfür etme özgürlüğü mü var?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Şehit Anaları Derneği’nin Basın Sözcüsü Beyza Tufan'a hakaret eden ve hakkında işlem yapılmayan Zonguldak AK Parti Gençlik Kolları Üyesi İsmail Korkut Kumaş için "İktidara yakın olununca küfür etme özgürlüğü mü var?" diye sordu.

İktidara yakın olununca küfür etme özgürlüğü mü var?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Şehit Anaları Derneği’nin Basın Sözcüsü Beyza Tufan'a yapılan ve sosyal medyanın gündemine gelen hakaret dolu sözlerle ilgili harekete geçilmemesine tepki gösterdi.

Yılman, Beyza Tufan'a “15 Temmuz’da fırsatı kaçırdık. Tekrarı olursa seni cariyem yapacağım Beyza…” diyen ve hakkında işlem yapılmayan Zonguldak AK Parti Gençlik Kolları Üyesi İsmail Korkut Kumaş için "İktidara yakın olununca küfür etme özgürlüğü mü var?" diye sordu:

BEYZA'YA YÜZDE YÜZ KATILIYORUM

"Diyor ki Beyza Tufan haklı olarak… “Eğer ben bir yandaş olsaydım… Mesela AKP teşkilatı bilmem nesi olan bir kadın olsaydım… Bu ırz düşmanı bu sabah gözaltına alınmıştı!” Yüzde 100 katılıyorum kendisine. Öyle olurdu. Eğer o hakaret AK Parti mensubu olan ya da açıkça destekleyen bir kadına yapılmış olsaydı sabaha bile kalmazdı o ahlaksızın gözaltına alınma işi. Sabah olduğunda belki de hakkında tutuklama kararı bile verilmiş olurdu."

ABDURRAHMAN DİLİPAK HATIRLATMASI

"Bu arada İsmail Korkut Kumaş denilen terbiyesiz bir örnek sadece. Bu ve bunun gibi onlarcası var. Daha çok yeni oldu. İstanbul Sözleşmesi’ne destek verenlere ağza alınmayacak sinkaflı küfürlerle saldıran adamla ilgili de hiçbir şey yapılmadı. Niye? Neden? İktidardan yana olununca, iktidarın siyasetine destek verilince küfür etme özgürlüğü falan mı var?"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar